Budi dio naše mreže

Papa Franjo primio je u audijenciju Zakladu „Dom duha i umjetnosti“, neprofitnu organizaciju osnovanu 2012. godine u Milanu, koja se zauzima za društveno promicanje i razvoj najslabijih.

/ md

Papa Franjo primio je u audijenciju Zakladu „Dom duha i umjetnosti“, neprofitnu organizaciju osnovanu 2012. godine u Milanu, koja se zauzima za društveno promicanje i razvoj najslabijih, izvijestio je Vatican news.

Izbjeglice koji obavljaju krojačke poslove. Samohrane majke s djecom. Osobe s invaliditetom koje rade hostije i izrađuju violine od drveta s migrantskih čamaca. Glazbenici višeetničkoga orkestra koji izvode djela Nicole Piovanija. Volonteri, suradnici, osobe pristigle iz Španjolske, Brazila i Argentine – svi su oni danas bili na audijenciji kod pape Franje, a zajednička im je pripadnost Zakladi „Dom duha i umjetnosti“, neprofitne organizacije koja od 2012. godine djeluje u Milanu na području umjetnosti, kulture i društvenoga promicanja, a čiji je cilj staviti u središte dostojanstvo svake osobe. Ponajviše onih koji su najslabiji.

Papa Franjo u audijenciju primio Zakladu ‘Dom duha i umjetnosti’ / Foto: Vatican Media

 

Sjeme nade

Vi ste sjeme nade jer dajete signale koji se suprotstavljaju, nažalost raširenoj, kulturi odbacivanja – rekao im je Papa te dodao – Vi nastojite ‘odbačenim kamenjem’ izgraditi kuću u kojoj se udiše raspoloženje društvenoga prijateljstva i bratstva. Nije sve lako – to znamo – sve uvijek ne cvjeta. Svatko od nas ima svoja ograničenja, svoje pogrješke i svoje grijehe. Svi mi – rekao je Papa te istaknuo – Ali, Božje je milosrđe veće i ako se međusobno prihvatimo kao braća i sestre, On nam oprašta i pomaže nam ići naprijed.

Violinist svira na violini izrađenoj od drveta s migrantskih čamaca / Foto: Vatican Media

Zahvala zatvorenicima

Papa se sa zahvalnošću spomenuo onih koji daju svoj prinos djelovanju zaklade te posebne misli, sa „zahvalnošću i molitvom“, posvetio Marisi Baldoni, utemeljiteljici doma, zajedno s Arnoldom Moscom Mondadorijem, koji je bio na današnjoj audijenciji.

Posebne riječi zahvale uputio je kažnjenicima iz zatvora u Milanu, Operi i Albi, te njihovim ravnateljima i osoblju, za njihov rad. To su zanatske djelatnosti, a imaju i simboličku kršćansku vrijednost: priprema hostijā za euharistijsko slavlje; izrađivanje glazbenih instrumenata od drveta uzetoga od čamaca migranata; to su stolarski poslovi, poput svetoga Josipa i Isusa; proizvodnja vina, koje je simbol gozbe; sjetimo se svadbe u Kani – podsjetio je papa Franjo.

Ti su poslovi konkretan znak poslanja te neprofitne organizacije koja kroz projekte i radionice želi da se istaknu individualni talenti te vrati dostojanstvo svakoga od njih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja