Budi dio naše mreže

Obnovljenom velikodušnošću pokazati suosjećajno Božje lice onima koji žive na rubovima gradova, gdje se ravnodušnost i nasilje katkada mogu dotaknuti rukom, zadaća je koju je papa Franjo povjerio mladima iz Fraternité Missionnair des Cités susrevši se u četvrtak, 4. siječnja s njihovim izaslanstvom.

/ mk/IKA

U Betlehemu se, podsjetio je Papa, najprije pastirima naviješta evanđelje spasenja. Duhovno se okrijepiti na grobovima svetih Petra i Pavla kako bi ponovno doživjeli velikodušan i misionarski poticaj prve Crkve, razlog je hodočašća u Rim izaslanstva mladih članova Fraternité missionnaire des Cités. Papa se 4. siječnja susreo s njima u Vatikanu te im se obratio spontanim riječima, dok im je unaprijed pripremljeni govor uručio. U njemu ih potiče, u božićnom ozračju ovih dana, na razmatranje jaslica:

“Vidimo jednostavno i siromašno mjesto, predgrađe, “banlieue” tog vremena. Pastiri koji idu do kolijevke marginalizirane su osobe na lošem glasu. Ipak, najprije je njima naviješteno evanđelje spasenja. Siromašni su, ali imaju raspoloživo srce. To je i vaše iskustvo.”

Pastiri koji idu do kolijevke marginalizirane su osobe na lošem glasu. Ipak, najprije je njima naviješteno evanđelje spasenja.

Sveti Otac je napomenuo da ne trebamo ići daleko da bismo pronašli siromahe: “Oni su u našem susjedstvu, na uglu ulice, ponekad žive na istom katu s nama. I njima valja navijestiti Radosnu vijest: Ne bojte se stoga napustiti svoje sigurnosti kako biste dijelili svakodnevni život svoje braće i sestara. I među njima su mnogi otvorena srca i čekaju, ni ne znajući, radosni navještaj.”

Ne bojte se stoga napustiti svoje sigurnosti kako biste dijelili svakodnevni život svoje braće i sestara.

Papa Franjo, k tome, potaknuo je mlade iz Fraternité missionnaire des Cités da bratstvo, taj „kvasac mira“, žive na rubovima gradova svjedočeći svojom prisutnošću i svojim gestama Božju samilost prema braći u kojoj je Isusova prisutnost skrivena. Stoga je na kraju istaknuo: “Znam također koliko nasilja, ravnodušnosti i mržnje katkada može obilježavati gradske četvrti: danas imate hrabru i potrebnu misiju da Božju blizinu, suosjećanje i nježnost donesete ljudima koji su često lišeni dostojanstva i ljubavi. Draga braćo i sestre, hvala vam na tomu što činite, nastavite tako!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja