Budi dio naše mreže

"Čuli smo da vam nije baš dobro i da ste u istoj bolnici kao i mi", piše u pismu upućenom Papi, a koje je podijelio Tiskovni ured Svete Stolice. "Iako se ne možemo vidjeti, šaljemo vam veliki zagrljaj i želimo vam brz oporavak", poručila su djeca Svetom Ocu.

/ hk

Djeca hospitalizirana u dvjema najvećim rimskim bolnicama – uključujući i onu u kojoj se papa Franjo oporavlja od nedjeljne operacije – poslala su Svetom Ocu svoje crteže uz poruku da brzo ozdravi, prenosi CruxNow.

“Maleni pacijenti sa svojim obiteljima i svi zaposlenici njegove bolnice Bambino Gesu mole kako bi se papa Franjo mogao uskoro oporaviti i nastaviti pomagati djeci”, napisala je na svome Twitter profilu u ponedjeljak dječja bolnica u vlasništvu Vatikana, uz crtež kojim Papu pozivaju u posjet kada izađe iz poliklinike Gemelli, gdje je u nedjelju operirao debelo crijevo.

Foto: Bambino Gesù / Twitter

Nekoliko takvih poruka je bilo objavljeno, među kojima i crtež djevojčice Giulie, koji prikazuje papu Franju u krevetu i djevojčicu kraj njega uz poruku: “Dragi papa Franjo, osjeti moju molitvu. Ja sam osjećala tvoje molitve kad sam bila bolesna”.

Nekoliko djece, koja se liječe na onkološkom odjelu poliklinike Gemelli, također su nacrtala crteže papi Franji, a neke od njih je bolnica podijelila u četvrtak. Istog je dana Tiskovni ured Svete Stolice rekao da je dan prije papa Franjo posebno molio za djecu koja se bore protiv raka u istoj bolnici u kojoj i on boravi.

Foto: Bambino Gesù / Twitter

“Čuli smo da vam nije baš dobro i da ste u istoj bolnici kao i mi”, piše u pismu upućenom Papi, a koje je podijelio Tiskovni ured Svete Stolice. “Iako se ne možemo vidjeti, šaljemo vam veliki zagrljaj i želimo vam brz oporavak”.

U petak je Tiskovni ured Svete Stolice potvrdio da će papa Franjo u nedjelju predmoliti Angelus iz bolnice, slično kao što je to činio i sv. Ivan Pavao II. kada je bio tamo 1981., 1996. i 2005. godine.

Foto: policlinicogemelli.it

U posljednjoj izjavi o tijeku Papina oporavka piše da se Papino zdravstveno stanje nastavlja poboljšavati te da je u četvrtak mogao “redovito jesti” i slaviti misu na kojoj su sudjelovali svi koji su mu pomagali tijekom hospitalizacije.

“Sveti Otac zahvaljuje na mnogim porukama ljubavi i bliskosti koje svakodnevno prima i moli da nastavimo moliti za njega”, navodi se u izjavi ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Podsjetimo, papa Franjo operiran je u nedjelju 4. srpnja u rimskoj poliklinici Agostino Gemelli zbog divertikularne stenoze debelog crijeva. Papa je dobro reagirao na operativni zahvat napravljen pod općom anestezijom. Na čelu liječničkog tima bio je prof. Sergio Alfieri. Sveti Otac se osjeća dobro i njegov oporavak je zadovoljavajuć.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja