Budi dio naše mreže

Šesti hrvatski Mladifest održat će se od 28. do 30. lipnja u župi sv. Kvirina u Sisku. Mladifest, po uzoru na onaj međugorski, organizira Marijina legija Petrinja uz potporu Sisačke biskupije i međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića. Geslo 6. Mladifesta Hrvatska je uzeto iz Isusova govora na Gori “Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati.” (Mt, 5, 9).

/ HKM

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu za vrijeme kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program, svaki dan bit će prilika i za ispovijed.

Vlč. Štingl posvjedočio je kako je svoj poziv osjetio na međugorskom Mladifestu 2007. godine

Nadolazeći 6. Mladifest Hrvatska u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkoga radija najavili su Marin Fran, član Organizacijskog odbora Mladifesta Hrvatska i Marijine legije Petrinja i vlč. Marijan Štingl, povjerenik za mlade Sisačke biskupije i župnik u Voloderu. Nadahnuti vlastitim iskustvima Mladifesta, progovorili su o plodovima susreta s Gospom poput razlučivanja poziva i duhovnih preokreta, koje nam i Ona želi dati. Tako je i vlč. Štingl posvjedočio kako je svoj poziv osjetio na međugorskom Mladifestu 2007. godine.

Uvijek Bog progovara na mjestima susreta.

Da je Mladifest mjesto doživljaja vjere i Božje prisutnosti, svjedoči Marin Fran. Kaže kako „Bog uvijek progovara na takvim mjestima“ i naglašava da u središtu svakog susreta treba biti euharistija kao poticaj na življenje vjere u svakodnevici.

Snažna svjedočanstva i prilika za oprost

Trodnevne kateheze ove će godine održati bibličar fra Ante Vučković, poznat po svojoj ljubavi prema Svetom pismu kojeg rado tumači.

Program Mladifesta počinje svakog dana u 15. 30 sati u bazilici sv. Kvirina. Tijekom sva tri dana vjernici će imati priliku čuti svjedočanstva. U petak će svjedočiti Alberta Vrdoljak iz Udruge Betlehem, fra Zvonimir Pavičić i fra Marinko Šakota. Prvi dan programa održat će se i križni put nerođenih koji će predvoditi članovi Udruge Betlehem. Euharistijsko slavlje predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Drugi dan Mladifesta, u subotu, svjedočit će volonterka Marijinih obroka, Đurđica Lučić i Matej Lovrić iz Udruge Arka. Svetu misu predvodit će don Filip Pavlović, duhovnik molitvene zajednice EHO, nakon čega će molitvena zajednica održati večer slavljenja.

U nedjelju, posljednjeg dana festivala, svjedočit će članovi organizacije Hoda za život Josip i Terezija Tržić te Mario Čurić. Misno slavlje i klanjanje predvodi fra Ante Vučković.

Susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije Kraljica od Sabe.

Geslo 6. Mladifesta Hrvatska je uzeto iz Isusova govora na Gori “Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati.” (Mt, 5, 9).

Gospa nas poziva da budemo nositelji mira, kaže organizator Marin, te ne smijemo biti obeshrabreni nemirima u svijetu nego u molitvi nastavljajmo zagovarati mir. Prijave za susret su još uvijek otvorene, a za one koji neće biti prisutni u Sisku Facebook i YouTube kanal Mladifest – Hrvatska svakodnevno će prenositi uživo.

Na Mladifest Hrvatska možete se prijaviti OVDJE.

Cijelu emisiju Aktualno možete poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja