Budi dio naše mreže

Međureligijski kamp koji je okupio 60 sudionika iz 22 bosanskohercegovačka grada upriličen je od 13. do 20. veljače, u organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici, koji djeluje u sklopu Međureligijskog vijeća BiH, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

/ md

U ugodnu ambijentu koga svojim sadržajima nudi selo Ajdinovići sudionici su imali prigodu razmatrati temu tranzicijske pravde kroz različite oblike učenja s 15 gostujućih predavača i vršnjačkih edukatora iz područja religije, kazališta, sporta, televizije i glazbe, izvijestio je Katolički tjednik. Program je bio koncipiran kao kolaž različitih sadržaja kako bi mladi imali prigodu pokazati svoje specifične talente, mogućnosti i interese.

Kamp je 20. veljače zatvorio vrhbosanski nadbiskup u miru, kardinal Vinko Puljić, inače jedan od osnivača Međureligijskog vijeća BiH. Tom je prigodom mladima istaknuo važnost otvorena identiteta koji prihvaća i poštuje drugoga, a posebno ih je zamolio da se ne umaraju u težnji za ostvarenjem sretnijeg društva.

Međureligijski kamp mladih / Foto: Katolički tjednik

Predstavnici tradicionalnih vjerskih zajednica i Crkava iz Zenice kardinalu su darovali umjetničku sliku Vranduka, kao uspomenu i zahvalnost za angažman na polju dijaloga i razumijevanja. Također, vrhbosanski nadbiskup u miru uručio je zahvalnicu koordinatoru za mlade OMS-a Zenica Adisu Čolakoviću za dosadašnji trud i zalaganje u radu s mladima.

Međureligijski kamp mladih / Foto: Katolički tjednik

Organizatori kampa nadaju se kako je ovaj susret sudionika iz cijele BiH mali doprinos izgradnji mostova suradnje i dijaloga, putem kojih će se mladi povezati i zajedno djelovati na izgradnji civilnog društva i međureligijskog dijaloga. Kako su istaknuli, Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici ostat će dosljedan svojim idejama, a to je na prvom mjestu iskrena i otvorena spremnost na dijalog.

Međureligijski kamp mladih / Foto: Katolički tjednik

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja