Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Ilija Musa za Vijenac: Kako se brani Sarajevo

Hrvatska katolička mreža uz dopuštenje Vijenca, središnjeg hrvatskog lista za kulturu i umjetnost, prenosi najzanimljivije tekstove iz dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Pismo jednog Židova kardinalu Puljiću

Uslijed stanja bezumnosti kakvo je medijskom hajkom u Sarajevu stvoreno, pismo podrške vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kard. Puljiću poslao je jedan zagrebački Židov čiji su članovi obitelji stradali u Jasenovcu.

Iseljavanje među najvećim izazovima za Caritas u Bosni i Hercegovini

Prema nedavnim podacima iz medija, u Bosni i Hercegovini je sve manje vjernika. Povodom "Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini", donosimo razmišljanja najodgovornijih za djelovanje tamošnjega Caritasa, koji su se osvrnuli na izazove s kojima se svakodnevno suočavaju.

Životni intervju kardinala Vinka Puljića: Moji svećenici nisu sveci, ali su heroji!

„Naše stanje nije sjajno, ali radostan sam što još ima vjere i žilavosti u narodu, što ima spremnih na žrtvu. Također često ponavljam kako moji svećenici nisu sveci, ali su heroji. Trebalo je doći na zgarište bez kuće, bez crkve, bez naroda i početi od nule. I tu im odajem priznanje za sve te žrtve”, rekao je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u velikom intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu u povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava u tjednu od 9. do 15. ožujka.

Političari su medijima važniji od božićne poruke kardinala Puljića

"'Želim što manje otrovnih riječi u javnosti i više odgovornosti u strukturama, a posebno u medijima', bila je božićno-novogodišnja poruka i želja kardinala Puljića za koju će se ubrzo ispostaviti da je bila preoptimistična jer su sluganski mediji s hrvatskim impresumom pokrenuli hajku na njega (...) Pokrenuta je kampanja protiv kardinala Puljića kojega su željeli predstaviti izdajnikom vlastitog naroda, trgovcem političkih prava kojemu je crkvena imovina ispred dobra Hrvata katolika, iako je on više nego bilo koji političar u protekla tri desetljeća dijelio dobro i loše sa svojim narodom."

Kardinal Puljić: "Euharistija hrani obiteljsko zajedništvo, nema ljepšeg zajedništva od zajedništva oko oltara"

"Slaveći Dan obitelji želimo postati branitelji svetosti braka i obitelji braneći ih molitvom, vjerom, misom, Svetim pismom, krunicom... Branimo to svetište! Naš hrvatski narod će opstati ako bude imao zdravih obitelji. Dan obitelji treba u nama obnoviti hrabrost da volimo ono što je Božje. Ako budemo voljeli ono što je Božje, bit će blagoslova za svaki dan", rekao je kardinal Vinko Puljić u propovijedi tijekom misnoga slavlja povodom drugog Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja