Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Kardinal Vinko izrazio sućut povodom tragične smrti osmero mladih

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH uzoriti Vinko kard. Puljić uputio je izraze sućuti obiteljima osmero tragično stradalih mladića i djevojaka u mjestu Tribistovo kod Posušja tijekom proslave Nove godine, 1. siječnja. Poruku donosimo u cijelosti.

Na otvaranju "Godine Božje Riječi" snimljena milenijska fotografija s likom sv. Jeronima

"Ono što danas od sv. Jeronima želimo posebno naučiti jest: zavoljeti Riječ Božju", rekao je kardinal Puljić, ističući da je Isus Krist utjelovljena Riječ Božja. Naglasio je da je sv. Jeronim prevodio Božju Riječ te podsjetio da su biskupi u Bosni i Hercegovini proglasili Godinu Božje Riječ zato da bi je vjernici upoznali, prihvatili, zavoljeli i živjeli poput sv. Jeronima. "Nećemo to moći tako znanstveno i učeno kao sv. Jeronim, ali možemo vjernički i to kao Marija", rekao je kardinal Puljić. Usporedio je Riječ Božju s hranom te potaknuo da se u svakome od njih utjelovi Božja Riječ kako bi svjedočili Krista.

Kardinal Puljić u Međugorju: "Ako želite graditi budućnost, dopustite da vas Marija vodi k Isusu"

"Sve što tražite naći ćete kod Isusa. Marija će nas tamo povesti. Zato je ova poruka ovogodišnjeg susreta 'Dođite i vidjet ćete'. Ne vidjeti očima, nego došao sam vidjeti srcem. Došao sam vidjeti vjerom. Koga? Uskrsloga! Jedini On može dati odgovor na naša životna pitanja. Sva traženja, sva tehnika, sva umijeća, sve znanje… ne može dati ono što Isus daje: 'Mir vam svoj dajem'. Zato je prevažno da naučimo od Marije kako Božju Riječ slušati, čuti, prihvatiti, živjeti", istaknuo je kardinal Puljić tijekom propovijedi na misnom slavlju petog dana 31. Međunarodnog molitvenog festivala mladih u Međugorju,

Kardinal Puljić proslavio 50 godina svećeništva!

Kardinal Vinko Puljić na svojoj je zlatnoj misi nosio liturgijsko ruho – albu i misnicu – koje je nosio i na svojoj mladoj misi, a koristio je i svoj mladomisnički kalež. Pod euharistijom su također gorjele i dvije svijeće koje je kardinal Puljić čuvao svih 50 godina.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja