Budi dio naše mreže

Udruga Betlehem Split poziva sve one koji žele upoznati njihov način djelovanja na druženje. Dan otvorenih vrata ova udruga organizira u srijedu, 12. prosinca, u 18 sati.

/ dt

Cilj Dana otvorenih vrata koji su nazvali “Došašće u Betlehemu” jest zahvaliti za dar života i za sva dobročinstva koja im Gospodin pruža. Žele pružiti priliku i onima koji ih podupiru, molitveno i materijalno da ih bolje upoznaju u opuštenom druženju, a pripremili su i priredbu za najmlađe.

Foto: Facebook Betlehem Split

Kuća života svetog Josipa u Kaštel Novom najmlađa je kuća udruge Betlehem, postoji svega dvije godine. U njoj je kroz dvije godine stanovalo sedam korisnica i devetero djece. Trenutno je u njoj jedna korisnica i njezino novorođenče.

“Žene i djevojke u kući ostaju koliko žele”, za portal Hrvatska katolička mreža objasnila je predsjednica udruge Betlehem Split Mihaela Krajina. “Neke su se čak i vratile u svoj obiteljski dom iz kojega su bile izbačene”, svjedoči Krajina i kaže da su to svjedočanstva koja diraju duboko u srce.

Udruga Betlehem prima sve one djevojke i žene koje u trudnoći ili s djecom ostaju ostavljene, odbačene i prepuštene samima sebi. Predsjednica splitske udruge ističe kako to mogu zahvaljujući i suradnji sa Centrima za socijalnu skrb, nadbiskupijskim Caritasom, ali i podršci grada.

Nisu rijetke situacije da se žene i same jave i mole za pomoć, kaže Krajina koja se prisjetila situacije kad ju je nazvala trudnica u sedmom mjesecu trudnoće, sjedeći na klupi u parku, nemajući kuda. “Nije to lako”, naglašava, “mi s tim djevojkama i ženama proživljavamo njihove traume i rane. No dijelimo s njima i radost što im možemo pomoći, što mogu zagrliti dar života koji im je darovan i što im možemo biti na raspolaganju”.

Iz udruge Betlehem posebno pozivaju trudnice koje nose „neželjeno dijete“ da se jave i da ne podliježu prisili pobačaja, jer postoje mnogi dobri ljudi koji će pomoći da se dijete rodi te da bude sretno, kao i njegova majka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja