Budi dio naše mreže

Jerihonsko bdijenje - klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u trajanju od 7 dana i 7 noći održat će od 22. do 29. travnja u crkvi sv. Florijana u Koprivnici, a započet će svetom misom u crkvi sv. Florijana u petak 22. travnja.

/ md

Organizatori su Inicijativa 40 dana za život grada Koprivnice u suradnji s Policijska kapelanija “Sv. Marko Križevčanin”, Koprivnica i Dušobrižništvo OB “Dr. Tomislav Bardek”, Koprivnica, javlja Varaždinska biskupija.

Jerihonsko bdijenje katolička je pobožnost kroz molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz čitanje Svetog pisma koje traje sedam dana i sedam noći. Pobožnost Jerihonskog bdijenja izraz je zadovoljštine za grijehe, djelo pokore i žrtve te svjedočenje vjere i ljubavi prema Isusu.

Idejni začetnik Jerihona diljem svijeta bio je “apostol svete krunice” Anatol Kaszczuk, rodom Poljak. Izvorno Jerihon znači “grad mjesec”. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona.

Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza, tako da se grad na kraju predao.

U bdijenju očekujemo Božju pobjedu nad grijehom, očekujemo i čudo, ako nam je potrebno. Ova je molitva jedna konkretna borba, u kojoj možemo iskusiti Božju blizinu, ljubav i milosrđe. Noćno bdijenje uz Isusa ima posebnu ljepotu i značaj.

Bdijenje započinje 22. travnja svetom misom u 18 sati u crkvi sv. Florijana, a završava 29. travnja u 18 sati svetom misom u istoj crkvi.

Nakane bdijenja uz osobne nakane molitelja:

  • za blagoslov obitelji i plodnost
  • za plodonosan uspjeh susreta Hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu 
  • za milost pokajanja i obraćenja građana Koprivnice
  • za svećenička i redovnička zvanja u Koprivnici 
  • za prestanak pobačaja u Koprivnici i okolici
  • za zakonodavce i Zakone koji će štititi život od začeća do prirodne smrti
  • za blagoslov svih djelatnika u Zdravstvu 
  • za prestanak ratova u Ukrajini i svijetu 

Za više informacija kontaktirajte telefonske brojeve dostupne na plakatu.

Jerihonsko bdijenje / Foto: Varaždinska biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja