Budi dio naše mreže

Pripadnici LGBT zajednice u Ukrajini skupili su potpise za peticiju za uvođenje obveznog seksualnog odgoja u ukrajinske škole. Prikupili su tisuće glasova.

/ lm

Peticija zahtijeva uvođenje „obaveznog tečaja seksualnog odgoja temeljenog na kulturi pristanka u osnovnom obrazovanju, srednjoj školi, kao i u višim i strukovnim obrazovnim ustanovama“, piše Rodyna, ukrajinska obiteljska organizacija. Prošli tjedan inicijativa je prikupila 25 000 potpisa. To znači da ukrajinski parlament to mora razmotriti donosi Katolički tjednik.

Iza peticije stoji organizacija Rod u detaljima. Prema Rodyni, to je zabrinjavajuće jer je organizacija „dobro poznati glasnogovornik promicanja LGBT ideologije i feminizma u Ukrajini“. Dakle, iako formulacija peticije sadrži uglavnom općenite faze, zabrinjavajući jesadržaj spolnog odgoja na koji pokretač peticije misli.

Rodyna ističe da Rod u detaljima promovira publikacije koje sadrže „antireligijsku retoriku, ismijavanje tradicionalnih vrijednosti, tvrdnje o potrebi uvođenja LGBT ideja u školsko obrazovanje, zanemarivanje prava roditelja da samostalno odgajaju svoju djecu te poziva da se uzme primjer iz onih zemalja u kojima programi ‘seksualnog odgoja’ zapravo uključuju zlostavljanje maloljetne djece“.

Kao odgovor na peticiju, web stranica Baptist iznijela je preporuke roditeljima vezano uz spolni odgoj. Jedan od njih je pažljivo praćenje sadržaja nastavnog plana i programa. „Pažljivo analizirajte udžbenike i programe u fazi odabira“, navodi se na web stranici, ističući da se podaci mogu pronaći na web stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Drugi prijedlog roditeljima je da surađuju s drugim roditeljima i aktivno sudjeluju u raspravama o sadržaju školskih programa. Baptist također naglašava kako je važno održavati kontakt s učiteljima i govoriti im o specifičnim željama za pro-obiteljske programe.

I sve ovo dolazi u trenutcima kada se Ukrajina bori za očuvanje svoje samostalnosti i suverenosti. Nedvojbeno je kako su ovakvi perfidni pokušaji nametanja rodne ideologije zapravo „lov u mutnom“ koji će poslije biti prikazan kao „znanstveni domet“, potvrđujući kako tom svjetonazoru ništa – osim njega samoga – nije sveto.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja