Budi dio naše mreže

"Mlad čovjek druguje s Bogom, koji je vječno mlad. Star postaješ ako druguješ s demonskim, mračnim silama. Susret s Bogom događa se u prihvaćanju Božje riječi i u molitvi", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Tako je malo potrebno".

/ im

Postoje mladi starci i stari mladići. Ljepota mladosti je u tome što joj je sve moguće i što je na sve spremna. Uvijek je hrabra. A Bog ie s onima koji su hrabri. Bog je s onima koji vjeruju da mogu. »Ti možeš, ako misliš da možeš«, reče Vincent Peale.

Nema ni jedne godišnje faze, mjesta, situacije, prilike ni neprilike gdje čovjek ne bi mogao biti mlad i gdje ne bi uspio.

I u devedesetoj godini života možeš nešto raditi, ili se na što odlučivati, obratiti se i postati svet. U devedesetoj godini možeš pisati memoare, iz bogatstva prošlosti planirati budućnost, ocjenjivati sadašnjost i savjetovati one koji su oko tebe. Nema ni jedne godišnje faze, mjesta, situacije, prilike ni neprilike gdje čovjek ne bi mogao biti mlad i gdje ne bi uspio. Što veći napor, to je mladost snažnija. Što se traže veći rekordi u sportu ili u radu, to će čovjek skupiti više snage i dalje skočiti. Bog je vječno mlad. On uvijek čini novo, on je uvijek drugačiji.

Čovjek koji ide ukorak s vremenom, svaki dan prihvaća baš kakav jest i planira dalje, mlad je i suvremen.

Đavao je star. On je nemoćan, nema budućnosti, on razara sadašnjost. Zato je čovjek opterećen tonama zla koje ga pritišću poput olova i ne daju mu da ide naprijed. Mladost je tvoj duh, tvoja sloboda, tvoja savjest. Kad god se odlučiš za svjetlo, slobodan si, kad god se odlučiš protiv zla, velik si, kad god ne vjeruješ prijetnjama, strahu i zlu, pobjednik si i pomladen čovjek. Što su veće prepreke, dobijaš više snage. ‘
Čovjek koji druguje s Bogom ne može mrmljati, sebe sažaljevati, niti se dosađivati.
Stoga je molitva prostor, u kojem čovjek može dobiti Božje snage da bi do kraja života ostao mlad. Sveci su uvijek bili mladi i nisu poznavali mirovine. Tako i svi pape aktivno rade do smrti. Mlad si dok si sposoban mijenjati se. To znači dok druguješ s Bogom, ne možeš drugačije, nego svaki se dan mijenjati. To je mladost i izvor novih snaga i perspektiva života. Čovjek koji druguje s Bogom ne može mrmljati, sebe sažaljevati, niti se dosađivati. Neka te tvoje odluke neprestano vode u mlado djelovanje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja