Budi dio naše mreže

U izdanju nakladničke kuće Salesiana, izašlo je temeljno djelo Marije Montessori po prvi put na hrvatskom jeziku: Otkriće djeteta.

/ ab

Otkriće djeteta jedno je od temeljnih djela talijanske pedagoginje Marije Montessori, autorice koja je poznata širom svijeta po svojoj odgojnoj metodi. Prvim prijevodom ove najznačajnije knjige na hrvatski jezik nakladnička kuća Salesiana započinje niz djela ove velike talijanske pedagoginje.

Knjiga nam otkriva autoričinu izvornu i cjelovitu misao koja dijete promatra kao pojedinca i otkriva njegove stvarne mogućnosti. U knjizi je prikazan povijesni i konkretni opis razvojnog (didaktičkog) materijala kojim se danas koriste tisuću vrtića i škola po cijelom svijetu.

Iako je prošlo stotinu godina od pojave Montessori metode, Otkriće djeteta (tek) je drugo njezino djelo u prijevodu na hrvatski jezik.

Djela Marije Montessori svrstavaju se u red klasika koji ne zastarijevaju. Zato je od velikoga značaja da hrvatsko čitateljstvo konačno dobije priliku čitati njezina djela koja umnogome mogu utjecati na razmatranje o rješavanju aktualnih problema odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj i šire.

Više o knjizi možete saznati na linku OVDJE.

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja