Budi dio naše mreže

Mise zornice u 6 sati započele su u srijedu kao priprava za proslavu zaštitnicu župe sv. Ane u Radunicama u Bosni i Hercegovini. Već u pet sati većina hodočasnika krene od svojih domova, kako bi prije šest sati stigli do crkve i obavili osobnu pobožnost svetoj Ani, koju posebno časte majke i trudnice.

/ mp

“Tako je i jutros bilo lijepo vidjeti mnoge vjernike na misi u svitanje dana”, kazao je župnik vlč. Ilija Orkić, donosi KTA.

Zornice traju do 25. srpnja i dobro su posjećene. Započne s pedesetak osoba, a s vremenom broj raste, što je za malu župu Radunice velik događaj.

Uz župnika vlč. Orkića, na misi su sudjelovali i vlč. Josip Jelić, župnik u Maglaju i vlč. Vladimir Pranjić, župnik u sv. Josipu, Zenica.

Ove godine se Radunice posebno pripremaju proslaviti zaštitnicu župe i započeti jubilarnu godinu 150. obljetnicu župe.

Planirano je da ove godine misu na spomendan sv. Ane predslavi provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić jer su kroz četrdeset godina ovu župu vodili franjevci.

Župa sv. Ane u Radunicama

“Iduće godinetreba biti svečanost ovog velikog jubileja, baš za svetu Anu. Iz Radunica su brojna duhovna zvanja, pa će i za njih biti prilika da se susretnu. tako je već postala tradicija da se dan poslije svete Ane, to jest 27. srpnja oni susretnu i provedu dan u zajedništvu. Zadnje tri godine župna crkva je u obnavljanju. Želja je do velikog jubileja obnoviti crkvu i napraviti župne misije, koje su predviđene za listopad ove godine”, poručio je župnik vlč. Orkić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja