Budi dio naše mreže

Svetoj Ani se u zagovor utječu žene željne poroda, trudnice i majke općenito. Donosimo vam nekoliko predivnih molitvi kojima se možete uteći u zagovor sv. Ani.

/ im

Molitva na godišnjicu vjenčanja

Danas o godišnjici vjenčanja sa svojim mužem sjećam se, Bože moj i Gospodine, onoga za me prevažnoga dana, kada si me po svetom sakramentu uveo u bračni stalež i zajamčio mi svoju pomoć, kako bih mogla vjerno vršiti dužnosti svoga staleža. Iz svega ti se srca zahvaljujem za sve milosti, što sam ih primila snagom toga sakramenta i za sva dobra, što si ih odonda podijelio meni i mojima. Ujedno moram na svoju žalost priznati da se nisam uvijek vjerno držala tada učinjenih odluka. Oprosti mi, milostivi Bože, sve moje slabosti i grijehe! Kajem se za njih iz svega srca i tvrdo odlučujem, da ću od sada vjerno ispunjavati sve dužnosti i kao majka i kao vjenčana drugarica.

Zato, predobrostivi Bože, obnovi u meni one milosti, što si mi ih tada podijelio u svetom sakramentu ženidbe i daj, da ojačana tim milostima uvijek vjerno vršim dužnosti svoga staleža i da podnesem svaki križ i trpljenje, da mi budu zaslužni za nebo. – O preblažena Majko Božja, sveti Josipe, sveta Ano i svi sveti ženidbeni drugovi, molite za me. Amen.

Oče naš
Zdravo, Marijo
Slava Ocu

Ano, anđele moj čuvaru i svi sveti ženidbeni drugovi, molite za mene. Amen.

Molitva udane žene za sebe

Milosrdni, svemogući Bože, daj mi milost i potrebitu snagu, kako bih sa svojim mužem živjela uvijek u ljubavi i miru, da mognem vjerno vršiti sve svete dužnosti svoga staleža, te da se ne preplašim križeva i tegoba, već da sve strpljivo podnesem i u svemu tako živim, kako dolikuje udanoj ženi.

O preblažena Djevice Marijo, sveti Josipe, hranitelju Isusov, sveta majko Ano, anđele moj čuvaru i svi sveti ženidbeni drugovi, molite za mene. Amen.

Druga molitva udane žene za sebe

Sveta majko Ano, koja si od Boga odabrana da postaneš majkom onoj što nam je rodila božanski Spas, k tebi se plačući obraćam za tvoj moćni zagovor. Isprosi mi kod svoga i moga Boga milost, da budem danas i sve dane svoga života poštena, čestita, čista i trijezna, šutljiva, radina, milosrdna i bogobojazna žena. Da takvom i ostanem i da uvijek nastojim biti svojem mužu vjerna drugarica, djeci svojoj brižna mati i da sve dužnosti svoga staleža pouzdavajući se u pomoć Božju vjerno vršim i da ni u čemu ne budem kriva za veću, hotimičnu nemarnost.
Neka je daleko od mene svaka drzovitost, gizda, brbljavost, ljubomora, nesmotrenost, prkos, nevjera, lijenost i nemar u dužnosti! Uvijek ću pred očima imati, sveta moja zaštitnice, tvoj uzorni život, te se trsiti, kako bih svoj život sve više i više učinila sličnim tvojem životu. Kako si ti svome svetomu mužu Joakimu, tako ću i ja svomu mužu činiti samo dobro, a nikada zlo. I ja ću poput tebe sve što se kuće tiče uvijek čisto i uredno obavljati i za kućnu se čeljad danju i noću brinuti ozbiljno, da im ništa potrebito ne uzmanjka. Kao što si ti odgajala svoje dijete, tako ću i ja svoje odgajati u strahu Božjem. Djeca će na meni vidjeti primjer za nasljedovanje, kako se duša moja boji Gospodina, kako ga hvali i slavi u svakoj prilici i svaki čas. Poput tebe bit ću siromasima majka, potištenima potpora. Poput tebe ufanje ću svoje i u dobru i u nevolji i u svim zgodama života postaviti u Boga i njemu ću se uteći. Izmoli mi, predraga moja majko Ano, Božju milost za sve ove odluke, jer samo uz pomoć Božju moći ću izvršiti, što sam po tvom svetom primjeru i na tvoju čast odlučila. Amen.

Molitva za muža

Sveti, milostivi Bože, uzmi mojega muža pod osobito svoje okrilje! Ojačaj ga svojom milošću, koja sve svladava, da bi uzmogao uvijek savjesno činiti dužnosti svoga staleža! Blagoslovi njegov rad, njegove brige i trud za primjerno uzdržavanje cijele obitelji! Očuvaj ga od svake nesreće na duši i na tijelu! Daj da u slozi i ljubavi pobožno zajedno živimo i da ustrajemo sve do smrti u uzajamnoj vjernosti, da bogoljubno preminemo i da se opet u vječnosti združeni veselimo u nebesima. Amen.

Molitva sv Ani za nerotkinje

Sveta Ano, podari mi snagu i moć, kako bi mogla na ovaj svijet donijeti plod koji će tvoje ime slaviti. Dopusti sveta Ano, da se u utrobi mojoj razvije novi život, dostojan tvog milosrđa. Blagoslovi me strpljenjem i mudrošću, a ja ću se truditi biti uporna i privržena tebi. Amen.

Izvor: Molitve.hr 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja