Budi dio naše mreže

Volonterska mreža Gabrić Ante (VolimGA) organizira susret za sve koji žele doći bliže Bogu i čovjeku te ih zanima volontiranje izvan Europe.

/ vbb

Volonterska mreža Gabrić Ante (VolimGA) poziva sve zainteresirane za volontiranje izvan Europe da se uključe na online susret i doznaju sve što ih zanima o volonterskim mjestima u Beninu, Ekvadoru, Filipinima, Peruu i Ugandi. 

“Želiš li upoznati svijet, steći vrijedno iskustvo i doživjeti radost života? Dođi i upoznaj ljude bogatog volonterskog iskustva u misijama. Susret će se održati u nedjelju 27. ožujka 2022. u 20 sati. Pristupiti možeš preko linka: https://us02web.zoom.us/j/89434449615 (Meeting ID: 894 3444 9615).

Podsjećaju na riječi velikog misionara p. Ante Gabrića:

Treba gorjeti i izgorjeti… a mi dimimo! Zašto ću ja dimiti, molim vas lijepo?!“

Ove riječi našeg velikog misionara p. Ante Gabrića poticaj su svakom volonteru: „Najpotrebniji ste nam vi, novi misionari i nove misionarke! Zamisli se malo i pitaj se da li i tebe zove Isus u misije, da li bi i ti htio poljubiti u čelo malog slijepca Šoilena, dati naranču ljubavi bolesnoj Magdaleni …“.

P. Gabrić silno je želio biti misionar i kad su mu odobrili 1938. da ide u misije u Indiju, kažu da je od sreće napravio kolut naprijed u zraku. Volonteri koji žele poći u misije ne moraju znati napraviti kolut naprijed u zraku. Međutim, prije odlaska u volonterska mjesta, obavezni su proći program edukacije kao pripremu za volontersku misiju kako bi se upoznali s kulturom, razlikama u običajima, načinima ophođenja, komunikacije, lokalnoj zajednici, povijesti države, društva i politike.

Projekt VolimGA djeluje u sklopu Centra za duhovnost i kulturu Ignacije koji svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života nudi tradiciju sv. Ignacija staru pet stoljeća. Posebnost Centra je u tome što je 100% volonterski projekt i sve aktivnosti i projekte Centra na tjednoj bazi ostvaruje više od 55 volontera iz 5 zemalja.

VolimGA je program formacije i slanja volontera u misije nastao kao odgovor na uočenu potrebu i želju, kako mlađe, tako i populacije u zrelijim godinama, za darivanjem sebe, svog vremena i svojih talenata za dobrobit drugih.

Prijaviš li se do 31. ožujka, već ovo ljeto možeš provesti u nekoj od misijskih zemalja i doživjeti bogato iskustvo koje će ti promijeniti život. Dođi: https://forms.gle/yhWsByb2PypNzmnf9

Više informacija saznaj ovdje: www.ignacije.hr/volimga/

Ne zaboravi da je volontiranje najveća snaga koja doprinosi razvoju i promjenama u društvu, a volonteri darivanjem svojeg vremena, znanja i iskustva, doprinose razvoju zajednice u kojoj djeluju, ali i društva u cjelini.

Svijet će biti ljepše mjesto kada ćemo više razmišljati o svojim djelima i zato odlučimo se za dobro i živimo to svaki dan!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja