Budi dio naše mreže

Sirijska Arapska Republika zemlja je u kojoj je ostalo svega 2 posto kršćana. O tome je u više navrata govorio i apostolski nuncij u Damasku kardinal Mario Zenari. Katolička Crkva u Siriji majka je siromašnima, bolesnima i gladnima koji kucaju na njezina vrata.

/ fe

Zdravo Marijo najpoznatija je molitva kojom se Crkva koristi na čast Blažene Djevice Marije. Pjevana verzija ove molitve koju možete poslušati u nastavku iznenadila je svojom iskrenošću naše uredništvo. U molitvi se isprepliću tuga, radost, čežnja i čašćenje. Posebnost se nalazi i u činjenici da je pjevana na aramejskom, jeziku kojim je govorio naš Gospodin Isus Krist.

Inače, Sirijska Arapska Republika zemlja je u kojoj je ostalo svega 2 posto kršćana. O tome je u više navrata govorio i apostolski nuncij u Damasku kardinal Mario Zenari. Katolička Crkva u Siriji majka je siromašnima, bolesnima i gladnima koji kucaju na njezina vrata. Dok je više od polovine stanovništva zemlje u velikoj potrebi, Crkva iako malobrojna izvanredno je angažirana. Svakodnevni nedostatak kruha, teroristički napadi od kojih u strahu žive kršćani i temperature koje noću padaju ispod ništice, redovito vode u smrt. Prema posljednjim podacima koje je objavila organizacija Ujedinjeni narodi, skoro 700.000 Sirijaca je od prosinca prošle do veljače ove godine napustilo svoje domove. To je najveći broj u proteklih devet godina koliko traje rat u toj zemlji.

Imajući to na umu, neka vas duhovno uzdigne ova molitva. Pomolimo se za našu braću i sestre u Siriji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja