Budi dio naše mreže

Važno je predati svoj dan (život) Bogu kako bi mogao usmjeravati naše korake jer On najbolje zna što je dobro za nas. Za svetu Malu Tereziju, molitva je bila disanje duše i naš odnos s Bogom odvija se preko molitve.

/ im

Molitva je ono što svemu daje smisao i zato vas pozivamo da se 30. travnja udružimo u molitvi krunice! U 10 sati ujutro (9 sati po našem vremenu), djevojke u Domaćinskoj školi „Sv. Marta i Marija“ u Ugandi, moliti će svetu krunicu s nakanom za sve prijatelje misija u domovini i čitatelje Radosne vijesti. Međutim, u molitvu će uključiti i sve mlade koji se okupljaju na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, 4. svibnja 2024. godine. Djevojke iz Domaćinske škole u Ugandi izradile su i kao podršku SHKM-u u Gospiću darovale platnene torbe te su radosne što su mogle sudjelovati i kroz rad se povezati s mladima iz Hrvatske. Međutim, ovo je nova prilika da se mladi povežu u molitvi, rašire srce i zagrle jedni druge.

Donaćinsku školu „Sv. Marta i Marija“ vode naše misionarke, Kćeri Božje ljubavi. Od 1998. godine, posvećene su radu sa ženama i djevojkama, da bi one mogle otkriti vlastito dostojanstvo, poboljšati uvjete života, osposobiti se za koji zanat te rasti u svojoj vjeri. Obrazovanje dječaka još uvijek ima prioritet nad obrazovanjem djevojčica, što dovodi do njihova ranog vjenčanja i maloljetničkih trudnoća. U Ugandi su stope tinejdžerskih trudnoća među najvišima u svijetu, kao i zdravstvene komplikacije te smrtnost žena i djece pri porodu.

Domaćinska škola osnovana je 2002. godine i trenutačno broji 44 djevojke, koje žele razviti svoje talente, koje se nadaju boljoj budućnosti i da će po završetku biti spremne uzdržavati svoje obitelji radom svojih ruku.

Naše misionarke Kćeri Božje ljubavi, žele učiniti Božju ljubav vidljivom u ovom svijetu. Neka nam to bude primjer i poticaj da vrijeme i talente koje nam je darovao dobri Bog, ulažemo u što vjernije svjedočenje Isusove Radosne vijesti u okruženju u kojem živimo, i bilo gdje nas dobri Bog pošalje.

Udružimo se u molitvi, neka Božja riječ dugo odzvanja u našem srcu!

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih miskijskih djela u RH na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja