Budi dio naše mreže

Zadivljujuća reakcija pacijentice oboljele od Alzheimera na duhovne pjesme

Iako izgubljena u svom neverbalnom svijetu, Gladys Wilson primjer je kako se kroz duhovnu glazbu može prodrijeti u svijest pacijenta oboljela od Alzheimerove bolesti.

/ Tihana Semijalac

Terapeutkinja Naomi Feil Židovka je koja se kroz kršćansku glazbu uspjela probiti u zatvoreni svijet pacijentice Gladys Wilson oboljele od Alzheimerove bolesti, prenosi Aleteia.

Feil je osmislila način liječenja pod nazivom “Validacijska terapija” koji ima za cilj pomoći osobama s kognitivnim smetnjama i demencijom kao što je Alzheimer. Terapija uključuje poticanje komunikacije s pacijentom kroz poštovanje, uzimajući u obzir njegove osjećaje i mišljenja.

Video u kojem Naomi Feil pjeva s oboljelom Gladys Wilson savršen je primjer kako ova terapija djeluje.

Pjevajući poznate duhovne pjesme koje je Gladys Wilson poznavala od ranije, Feil uspijeva probiti se u svijet pacijentice i uspostaviti komunikaciju pomažući joj da se osjeća sigurnije.

Reakcija pacijentice na pjesmu je zadivljujuća. Njezina strast prema glazbi i duhovnim tekstovima izranjaju na površinu dok se pokušava pridružiti terapeutkinji koja zatim nastavlja pjevati nastojeći održati komunikaciju s Wilson.

Nekoliko trenutaka pacijentica je kognitivno svjesna i osjeća se sigurno. Iako kratko, to je velika pobjeda za Naomi Feil koja uspijeva vidjeti iskru prave osobnosti svoje pacijentice.

Ključne riječi:
Alzheimer Gladys Wilson Naomi Feil

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja