Budi dio naše mreže

VIDEO Najveće raspelo na svijetu nalazi se u Kolumbiji

U gradu Huila, desetak kilometara od grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo skoro 80 metra položeno je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom "Duhovni park Krvi Kristove".

/ hk

Donedavno smo smatrali kako je najveće raspelo na svijetu ono osam metara visoko i smješteno na rijeci Indiana u Michiganu. “Križ u šumi”, rad američkog kipara Marshalla Fredericksa, izgrađen je 1959. kako bi svakodnevno nadahnjivao one koji su živjeli daleko od najbliže crkve, prenosi Aleteia.

Danas, zahvaljujući društvenim mrežama, znamo da oznaka “najvećeg raspela na svijetu” u stvari pripada onome u Južnoj Americi. U gradu Huila, desetak kilometara od grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo skoro 80 metra položeno je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom “Duhovni park Krvi Kristove” (Parque Espiritual La Sangre de Cristo).

Kako piše na internetskoj stranici Diario del Huila, tijekom Velikog tjedna i drugih važnih dana u katoličkom kalendaru, park privlači brojne vjernike i turiste koji, osim što dolaze na misna slavlja u kapelicu koja se nalazi ispod ogromnoga raspela, dolaze i uživati u prirodnim ljepotama toga područja.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja