Budi dio naše mreže

"Bez naših divnih žena koje svakodnevno dolaze u školske kuhinje u ranim jutarnjim satima pripremati obroke za mališane, sav naš trud ne bi imao smisla. Njihova požrtvovnost i doprinos su nemjerljivi i silno smo im zahvalni na tome", zahvala je to koju je udruga Marijini obroci objavila na društvenim mrežama povodom Međunarodnog Dana žena.

/ dt

U dirljivom videu iz Benina može se vidjeti kako neke volonterke kuhaju dok im dijete spava u nosiljci na leđima. Pripremaju obroke za djecu iz svoga sela. “Ovdje radim za ljubav Božju”, svjedoči jedna od volonterki.

U kuhinju dolaze ujutro u 7 sati, a kućama odlaze oko 17, 18 sati kada operu i pospreme sve zdjelice.

Na njihovom nesebičnom darivanju zahvalili su im iz udruge Marijini obroci na društvenim mrežama povodom Međunarodnog Dana žena: “Bez naših divnih žena koje svakodnevno dolaze u školske kuhinje u ranim jutarnjim satima pripremati obroke za mališane, sav naš trud ne bi imao smisla. Njihova požrtvovnost i doprinos su nemjerljivi i silno smo im zahvalni na tome”.

Inače, Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava djeci topli obrok na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi, u suprotnom, školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

Marijini obroci Hrvatska zahvaljujući donacijama podupiratelja imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u kojima svakodnevno oko 11.500 djece prima hranjive školske obroke. Uz velikodušnost podupiratelja, to je ujedno moguće i zbog nesebičnih volontera koji svake godine organiziraju brojne humanitarne aktivnosti s ciljem prikupljanja donacija i širenja priče o Marijinim obrocima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja