Budi dio naše mreže

Predvoditelj Misnog slavlja mons. prof. dr. Niko Ikić, voditelj i ravnatelj HKŽ Ulm, pozvao je ovogodišnje prvopričesnike da dođu oko oltara te zajedno s njim mole za djecu u Ukrajini.

/ md

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici (HKŽ) Svetog Josipa u Ulmu, u Njemačkoj, kod molitve “Oče naš” za vrijeme Svete mise moli se i za djecu u Ukrajini, izvijestila je Katolička Tiskovna Agencija.

Tako je bilo i na petu korizmenu nedjelju, 3. travnja, na misi koju je u crkvi Sv. Jurja predvodio voditelj i ravnatelj HKZ Ulm mons. prof. dr. Niko Ikić i pred samu molitvu Očenaša pozvao ovogodišnje prvopričesnike da dođu oko oltara te zajedno s njim izmole tu molitvu za djecu u Ukrajini.

HKŽ Ulm vrlo je solidarna s Ukrajincima. Tako su nedavno nakon misnoga slavlja ispred crkve Sv. Jurja simbolično u zrak pušteni plavi i žuti baloni s molitvama i željama hrvatske djece i mladih za prestanak rata u Ukrajini i za mir u cijelome svijetu.

Tom prigodom mons. Ikić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, izjavio je kako je mnogo ljudi iz republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine doživjelo slične situacije i znaju što znači napustiti domovinu ili nekoga izgubiti. “Prije svega djeca pate, za njih smo zato molili”, istaknuo je.

Sve je to pozitivno popratio i na njemačkom jeziku prenio medij Biskupije Rottenburg-Stuttgart u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg, na čijem se području nalazi HKZ Ulm.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja