Budi dio naše mreže

Kada je imao sedam godina, Fatiha je njegova majka upisala na hrvanje kako bi mu pružila sve mogućnosti koje i druga djeca imaju. Fatih trenutno trenira četiri puta tjedno s trenerom Burak Toyom koji za njega kaže kako uvijek ima pozitivan stav i da se nikada ne žali na umor.

/ hk

Fatih Emirhan, desetogodišnji sportaš s Down sindromom iz Turske, borio se na svome prvom svjetskom prvenstvu pred oduševljenom publikom, prenosi United World Wrestling.

U posebnoj borbi koju je organizirala Svjetska hrvačka federacija, Emirhan se borio protiv svoga trenera Ali Burak Toya na središnjoj pozornici neposredno prije finala za žene u slobodnom stilu.

Fatih, koji je odnio pobjedu smiješeći se, pokazao je brojne hrvačke sposobnosti na oduševljenje publike. Zlatnu medalju uručio mu je potpredsjednik Svjetske hrvačke federacije Tzeno Tzenov.

Kada je imao sedam godina, njegova majka Essen Turkmen upisala ga je na hrvanje kako bi svome sinu pružila sve mogućnosti koje i druga djeca imaju. Fatih trenutno trenira četiri puta tjedno s trenerom Burak Toyom koji za njega kaže kako uvijek ima pozitivan stav i da se nikada ne žali na umor.

Hrvanje je imalo utjecaj i na njegov svakodnevni život jer su mu se govor i fizičke sposobnosti znatno poboljšali. Uz to, Fatih je hrvanjem razvio i bolje socijalne vještine.

Ovo nije prvi put da se Fatih borio na velikoj pozornici. Krajem 2017. pobijedio je europskog, svjetskog i olimpijskog prvaka Taha Akgula.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja