Budi dio naše mreže

Veselo je 13. lipnja bilo na riječkom Korzu na kojemu su otvorena dva štanda za humanitarnu akciju za pomoć Udruzi za sindrom Down ‐ Rijeka 21.

/ mp

Učenici iz tridesetak osnovnih i srednjih škola tijekom svibnja su oslikali majice s motivima sv. Vida i grada Rijeke. Oslikane majice će u danima sv. Vida od 13. do 15. lipnja na Korzu biti ponuđene po promotivnoj cijeni. Posjetite štand na Korzu, odaberite majicu koju su oslikali učenici i novčanim prilogom pomozite Udruzi za sindrom Down ‐ Rijeka 21, donosi Riječka nadbiskupija.

Učenici, učitelji i ravnatelji Katoličke osnovne škole, OŠ Čavle, OŠ Nikola Tesla te Ekonomske škole Mije Mirkovića prvog su dana pripremili štandove i majice te se razmilili po Korzu promovirajući humanitarnu akciju. Posjetio ih je i nadbiskup Mate Uzinić, kupio jednu majicu te istaknuo kako ova akcija promovira dječje umjetničke radove i sv. Vida, ali i uči da je ljubav nešto što mora biti djelotvorno. „Na ovaj način pomažemo onima koji su u potrebi, ali pomažemo i onima koji pomažu, našoj djeci da osjete da je dobro činiti dobro.“

Humanitarni projekt pod nazivom „Sv. Vida srcem nosi i njime se ponosi“ odvija se u organizaciji Riječke nadbiskupije, Katehetskog ureda i Caritasa. Nosioci projekta su vjeroučitelji i polaznici vjeronauka, ali okupila je sve učenike i učitelje dobre volje iz 30 osnovnih i srednjih škola koji su ocrtali i ukrasili dvjestotinjak prigodnih majica.

Udruga za sindrom Down ‐ Rijeka 21 brine za 67 korisnika svih uzrasta, ali najviše dakako o djeci. Pokazalo se da je s djecom potrebno raditi čim se potvrdi dijagnoza Down sindroma, a taj rad olakšavaju didaktička pomagala. Sredstvima prikupljenim ovom humanitarnom akcijom bit će kupljen posebni računalni program koji djeci pomaže u učenju.

U Danima sv. Vida od 5. do 21. lipnja Udruzi za sindrom Down ‐ Rijeka 21 moguće je pomoći i uplatom sredstava na žiro račun kojega je Caritas nadbiskupije Rijeka otvorio za ovu humanitarnu akciju: HR4223400091511234156.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja