Budi dio naše mreže

VIDEO Bocelli održao dirljivi koncert za Uskrs u praznoj milanskoj katedrali: "Vjerujem u Uskrs!"

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, dirnuo je gledatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, slavnom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije koronavirusa.

/ dt/Hina

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa, donosi Hina. Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

Vjerujem u snagu zajedničke molitve molitve, vjerujem u Uskrs

U pola sata koncerta nazvanog “Glazba za nadu”, milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati “Ave Maria”, “Sancta Maria” i “Domine Deus”, a ispred katedrale izveo je “Amazing Grace”.

“Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu zajedničke molitve molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju”, rekao je slavni tenor.

Italija ima gotovo dvadeset tisuća mrtvih od koronavirusa, i druga je na svijetu po broju umrlih nakon SAD-a. “Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta”, rekao je ranije gradonačelnik Giuseppe Sala.

Dok je Bocelli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i New Yorka.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja