Budi dio naše mreže

Nova anketa koju je napravio "EWTN News" u suradnji s "RealClear Opinion Researchom" otkrila je zapanjujuće brojke koje sugeriraju da su mnogi katolici doživjeli obnovu vjere tijekom dugih mjeseci u izolaciji.

/ mp

Iako je anketa bila uglavnom usredotočena na politiku i glasovanje najzanimljiviji rezultati vidjeli su se u pitanjima u vezi s vjerskim implikacijama pandemije koronavirusa.

Prema rezultatima koje je pružio EWTN, 71% katolika smatra uznemirujućim što nisu mogli prisustvovati misi toliko dugo. Anketa sugerira da je ova nevolja snažno utjecala na želju za odlaskom na euharistije jer je više od polovice ispitanika, njih 52%, reklo da bi željeli biti na misama češće nego prije pandemije, javlja Aleteia.org.

Uz povećanu želju za euharistijom većina anketiranih katolika (58%) izjavila je da smatra kako je u ovom trenutku sigurno vratiti se u crkve na mise, prenosi Nedjelja.ba.

Rezultati su pokazali da su katolici duboko razmišljali tijekom mjeseci izolacije, a 61% ih je izjavilo da sada drugačije misle o svojoj vjeri. Daljnjih 79%  je reklo da ih je pandemija približila Bogu, a čak 93% je odgovorilo da su sada bliže svojoj obitelji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja