Budi dio naše mreže

Kolika je moć društvenih mreža u ovom trenutku pokazuje i primjer jedne akcije prikupljanja pomoći za Županijsku bolnicu u Livnu, Bosni i Hercegovini. Akcija je pokrenuta prije nekoliko dana i predstavlja konkretan odgovor na pomoć pri nabavci medicinske opreme za liječnike, osoblje i bolesnike u Županijskoj bolnici "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno kako bi i ovaj grad bio spreman za borbu s koronavirusom.

/ mp

Facebook grupa “Pomoć bolnici Livno” do ovoga trenutka ima gotovo 3.800 članova i redovito izvještava o prikupljenom novcu i sredstvima.

A cijelu priču o pokretanju ove pomoći za HKR je otkrio Luka Novokmet, Livnjak na radu u Frankfurtu:

“Odrastao sam dolje, prije šest godina došao sam u Njemačku. Budući da mi je u Livnu kuća i obitelj, morao sam nešto učiniti iz Njemačke.”

Novokmet je s prijateljima saznao kakva je situacija u bolnici u Livnu, ali i u livanjskom Domu zdravlja. 

“Znam kakva je situacija u Županijskoj bolnici Livno. Znam da nemaju toliko aparata ni maski niti odijela. Sve im nedostaje. Krenuo sam se putem interneta raspitivati donira li netko respiratore. Potom sam pitao na Facebooku tko sve može pomoći Livnu. Svi nam se javljaju. Nismo se nadali da će akcija tako uspjeti. Ima jako puno dobrih ljudi. Hvala im puno”, poručio je naš sugovornik.

Dosad su prikupili 40 tisuća eura, a primaju i donaciju poput maski i zaštitnih odijela, rukavica…

Livnjaci i pokretači akcije putem Facebook grupe “Pomoć bolnici u Livnu” – Mateo Dolić, Mario Šandrk i Luka Novokmet – posljednjih su godina bolji život morali potražiti u Njemačkoj. 

“Završio sam školu u Livnu. Teško je naći posao. Odlučio sam naći bolji posao. Kad budem ikad mogao vraćam se u Livno”, nadodao je Luka Novokmet.

Odaziv na akciju Pomoći za bolnicu Livno dolazi od Hrvata iz Amerike, Kanade, Hrvatske, Belgije, Švicarske, ali i iz BiH. No, uključuju se i Nijemci koji su u kontaktu s našim ljudima i tako su upoznati sa situacijom u Livnu, potvrđuje nam Luka Novokmet.

Želite li im se pridružiti, potražite ih na Facebook profilu “Pomoć bolnici Livno” kako bi i ovaj grad bio spreman suočiti se s koronavirusom. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja