Budi dio naše mreže

Relikvija svetog pape Ivana Pavla II. koja je u Argentinu stigla iz Poljske 2016. godine, ukradena je iz bazilike Presvetog sakramenta. Krađu relikvije prijavio je rektor Poljske katoličke misije Argentine, otac Jorge Jacek Twarog.

/ md

Rektor Poljske katoličke misije u Argentini, otac Jorge Jacek Twarog, prijavio je krađu relikvije sv. Ivana Pavla II. iz bazilike u Buenos Airesu, izvijestila je Catholic News Agency.

Relikvija, koja je u Argentinu stigla iz Poljske 2016. godine, sastoji se od kaplje krvi svetog Ivana Pavla II. koja se nalazi u maloj kutiji kvadratnog oblika sa zlatnim okvirom, a postavljena je na metalni prikaz papina grba. Nakon dolaska u Argentinu pohranjena je u baziliku Presvetog sakramenta u Buenos Airesu.

Ocu Twarogu osobno ga je 19. kolovoza 2016. darovao kardinal Stanislaw Dziwisz, nadbiskup Krakowa i dugogodišnjeg tajnika Ivana Pavla II.

Župnik bazilike, otac Rafael Cáceres Olave i katolička zajednica poduzimaju sve mjere da pronađu relikviju te mole se da se uskoro vrati.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja