Budi dio naše mreže

Nacionalni hod za život organizira CHARIS India, službeno tijelo Katoličke karizmatske obnove u Indiji zajedno s Katoličkom karizmatskom službom zajedništva u Delhiju. “Dan žalosti” uključivat će hod dug 2,5 kilometra do katedrale Svetog srca u Delhiju, završavajući misom u katedrali i zvonjavom pogrebnih zvona u znak sjećanja na milijune ubijenih u pobačaju.

/ md

Prvi Nacionalni hod za život u Indiji održao se za, kako se procjenjuje, 800 milijuna ubijenih nerođenih beba u posljednjih 50 godina, javlja Life site news. U fokus se želi staviti Zakon o medicinskom prekidu trudnoće iz 1971. godine od kada se u Indiji, prema procjenama, izvršilo oko 800 milijuna pobačaja, tj. oko 15,6 milijuna godišnje.

Pod vodstvom katoličkih biskupa zapadnog latinskog i istočnog siro-malabarskog obreda, Indija je proslavila svoj prvi Nacionalni hod za život koji se održao u srijedu 10. kolovoza u glavnom gradu države, New Delhiju.

Njemu će nazočiti i nadbiskup siro-malabarskog obreda Kuriakose Bharanikulangara iz biskupije Faridabad i biskup Deepak Valerian Tauro, pomoćnik Nadbiskupije Delhija i predsjednik Povjerenstva za život.

“Dan žalosti” uključivat će hod dug 2,5 kilometra do katedrale Svetog srca u Delhiju, završavajući misom u katedrali i zvonjavom pogrebnih zvona u znak sjećanja na milijune ubijenih u pobačaju. Nacionalni hod za život organizira CHARIS India, službeno tijelo Katoličke karizmatske obnove u Indiji zajedno s Katoličkom karizmatskom službom zajedništva u Delhiju.

“Ne smijemo se čuditi kada čujemo o ubojstvima, ratu, mržnji. Ako majka može ubiti vlastito dijete, što nam preostaje nego da se međusobno poubijamo?”

U pripremi za prvi indijski Hod za život, Kuriakose je izdao cirkularno pismo svojoj biskupiji potičući svećenike i vjernike laike da svjedoče svetost života svojim sudjelovanjem. Nadbiskup je izrazio “veliku radost i ushićenje zbog poništenja slučaja Roe protiv Wadea (zakon o pobačaju) u Sjedinjenim Američkim Državama” i rekao je da se “nada da će vidjeti sličan dan u Indiji”.

Prisjetio se otrežnjujućih riječi svete Majke Terezije iz Calcutte o pobačaju: “Ne smijemo se čuditi kada čujemo o ubojstvima, ratu, mržnji. Ako majka može ubiti vlastito dijete, što nam preostaje nego da se međusobno poubijamo?”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja