Budi dio naše mreže

Ključna riječ: indija

U Indiji održan prvi Nacionalni hod za život u spomen na gotovo 800 milijuna ubijenih beba u 50 godina

Nacionalni hod za život organizira CHARIS India, službeno tijelo Katoličke karizmatske obnove u Indiji zajedno s Katoličkom karizmatskom službom zajedništva u Delhiju. “Dan žalosti” uključivat će hod dug 2,5 kilometra do katedrale Svetog srca u Delhiju, završavajući misom u katedrali i zvonjavom pogrebnih zvona u znak sjećanja na milijune ubijenih u pobačaju.

Indijac nagrađen za najboljeg učitelja na svijetu - svoje je učenike s polja odveo u školu koju je uredio u prostoru štale

Odluka o radu u obrazovnom sustavu za njega je bila jedna od onih prekretnica koja ga je, udaljujući ga od snova, možda dovela na pravo mjesto. Čak i ako se u početku činilo kao kazna. 2009. godine Ranjitsinh Disale je dobio svoj prvi školski zadatak pri čemu se morao suočiti s polurazrušenom barakom. To je bila njegova škola. I bila je pusta.

O. ANTE GABRIĆ Naranča za bolesnu Magdalenu

U kutu, na istrošenoj rogožini, ležala je mala Magdalena. Zapitah je da li bi još što željela. Kao da se bojala reći. Onda potiho prošapće: „Jednu malu naranču.“ I onda je oborila oči... bojeći se da je previše tražila. Malo poslije opet otvori oči. Bolne oči, s blagim, prikrivenim podsmijehom kao da su molile da se ne ljutim na nju zbog ove molbe... „Malu naranču.“ No gdje ću je dobiti u ovom pustom kraju?!

SKAC PODCAST Pater Cecil Azzopardi: Život u Indiji razlikuje se od svega, to je posve drugačiji svijet!

"Ako nisi osjetljiv na različite načine na koje ljudi emocionalno reagiraju, ulazeći u dubine osobe možeš napraviti veliku štetu. Nama je lakše govoriti o Indijcima, hindusima, muslimanima općenito… Ali nije isto susresti se s hindusom ili muslimanom lice u lice. To je nešto posve drugačije", istaknuo je je pater Cecil Azzopardi, isusovac koji je u Indiji proveo čak 42 godine svoje svećeničke službe, u podcastu Studentskog katoličkog centra Palma.

Sveti Vlaho - poveznica između Indije i Hrvatske

Na zapadnu obalu Indije u 15. stoljeću stigli su dubrovački trgovci i pomorci te su osnovali koloniju pod nazivom "Sveti Vlaho". Polovicom 16. stoljeća tu se već nalazi i crkva sv. Vlaha. Odavno tamo više nema Dubrovčana, a Goa je prestala biti veliko trgovačko središte začinima. No, trag svog življenja na zapadnoj obali Indije stari Dubrovčani su ostavili na najsvetiji način – ostavljajući iza sebe crkvu posvećenu svome Parcu.

Indijski svećenici u Splitu svjedočili o suživotu s misionarom o. Antom Gabrićem

Povodom obilježavanja 30 godina od smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića, isusovca, misionara u Indiji, u utorak 20. studenoga u crkvi Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove na splitskom Manušu, svoje svjedočanstvo o suživotu s ocem Gabrićem i posljednjim danima njegova života, te o svom djelovanju svjedočila su dvojica svećenika iz biskupije u kojoj je o. Ante Gabrić djelovao.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja