Budi dio naše mreže

Ključna riječ: indija

SKAC PODCAST Pater Cecil Azzopardi: Život u Indiji razlikuje se od svega, to je posve drugačiji svijet!

"Ako nisi osjetljiv na različite načine na koje ljudi emocionalno reagiraju, ulazeći u dubine osobe možeš napraviti veliku štetu. Nama je lakše govoriti o Indijcima, hindusima, muslimanima općenito… Ali nije isto susresti se s hindusom ili muslimanom lice u lice. To je nešto posve drugačije", istaknuo je je pater Cecil Azzopardi, isusovac koji je u Indiji proveo čak 42 godine svoje svećeničke službe, u podcastu Studentskog katoličkog centra Palma.

Sveti Vlaho - poveznica između Indije i Hrvatske

Na zapadnu obalu Indije u 15. stoljeću stigli su dubrovački trgovci i pomorci te su osnovali koloniju pod nazivom "Sveti Vlaho". Polovicom 16. stoljeća tu se već nalazi i crkva sv. Vlaha. Odavno tamo više nema Dubrovčana, a Goa je prestala biti veliko trgovačko središte začinima. No, trag svog življenja na zapadnoj obali Indije stari Dubrovčani su ostavili na najsvetiji način – ostavljajući iza sebe crkvu posvećenu svome Parcu.

Indijski svećenici u Splitu svjedočili o suživotu s misionarom o. Antom Gabrićem

Povodom obilježavanja 30 godina od smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića, isusovca, misionara u Indiji, u utorak 20. studenoga u crkvi Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove na splitskom Manušu, svoje svjedočanstvo o suživotu s ocem Gabrićem i posljednjim danima njegova života, te o svom djelovanju svjedočila su dvojica svećenika iz biskupije u kojoj je o. Ante Gabrić djelovao.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja