Budi dio naše mreže

Francuska se trenutno nalazi u drugom "lockdownu" koji nosi i zabranu svih religijskih okupljanja, kao i slavljenje misa s narodom.

/ fe

Više stotina katolika okupilo se u Bordeauxu u Francuskoj kako bi zatražili ukidanje zabrane misa s narodom. Ovakva okupljanja dogodila su se i u Nantesu, Strasbourgu, Rennesu te Versaillesu tijekom vikenda.

Francuska se trenutno nalazi u drugom “lockdownu” koji nosi i zabranu svih religijskih okupljanja, kao i slavljenje misa s narodom, donosi CNA. Trenutno stanje trajat će najkraće do početka prosinca, a vašu pozornost želimo skrenuti na činjenicu da su francuski biskupi uputili žalbu pravnim putem, naglasivši da ovakva zabrana krši slobodu vjeroispovijesti. Žalba je odbijena od strane državnog vijeća, ali je sudskim procesom dopušteno otvaranje crkava tijekom “lockdowna” kako bi katolici mogli pohoditi ta sveta mjesta u blizini svojih domova uz potrebnu papirologiju. Također je svećenicima dopušteno da posjećuju ljude u njihovim domovima i bolnicama.

Na okupljanjima katolici pjevaju himne i mole krunicu pod budnim okom policije. U Nantesu je skoro 300 ljudi stajalo na kipi ispred kipa Blažene Djevice Marije i skandiralo: “Vratite nam misu.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja