Budi dio naše mreže

"Svako dijete je dragocjeni dar od Boga. Zajedno moramo čuvati i štiti dostojanstvo svakog ljudskog života. Svako dijete donosi radost u obitelji, svaka je osoba vrijedna zaštite. Svaki ljudski život, rođen i nerođen, stvoren je na sliku Božju. Zajedno ćemo braniti ovu istinu diljem naše zemlje“, rekao je u svome obraćanju sudionicima Hoda za životu u Washingtonu američki predsjednik Donald Trump.

/ Hana Kilijan

Stotine tisuća sudionika hodali su washingtonskim ulicama gdje se održao 47. američki Hod za život. Hod je to koji će ući u svjetsku povijest kao prvi hod na kojem je sudjelovao predsjednik države i dao svoju javnu podršku. Naime, predsjednik SAD-a Donald Trump obratio se sudionicima Hoda te poslao poruku o dragocjenosti svakog ljudskog života i poručio: “Borim se za vas, a mi se zajedno borimo za one koji nemaju pravo glasa”.

“Velika mi je čast što sam prvi predsjednik koji sudjeluje na Hodu za život. Tu smo zbog jednostavnoga razloga – da obranimo život svakog nerođenog djeteta kojem je Bog podario život”, rekao je u prijenosu EWTN-a te dodao: “Ovo je veliki uspjeh. Mladi ljudi su srce Hoda za život i vaša će generacija učiniti Ameriku narodom za život i obitelj”.

Moramo zajedno čuvati i štiti dostojanstvo svakog ljudskog života!

“Svako dijete je dragocjeni dar od Boga. Moramo zajedno čuvati i štiti dostojanstvo svakog ljudskog života. Svako dijete donosi radost u obitelji, svaka je osoba vrijedna zaštite. Svaka ljudski život, rođen i nerođen, stvoren je na sliku Božju. Veselim se svim blagoslovima koji će doći po svakom američkom djetetu”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na zakonske regulative u SAD-u te rekao kako će uložiti veto na bilo koji pokušaj umanjivanja pro-life prava i religijskih sloboda.

“Majke su heroji! Vaša snaga i predanost vodi naš narod. Naš je narod blagoslovljen. Naši će građani ostvariti mnoga čudesna djela. Veselimo se svim blagoslovima koji će doći po svakom američkom djetetu”, naglasio je Trump.

Prisutnim sudionicima Hoda za život video porukom iz Vatikana javio se i američki potpredsjednik Mike Pence zajedno sa suprugom Karen.

“Voljeli bismo biti danas s vama. No, u Vatikanu smo i predstavljamo Sjedinjene Američke Države kod Svetog Oca. Danas sam razgovarao s njim i zahvalio mu na svemu što američki katolici čine za zaštitu života. Hvala vam što smo zajedno na ovome putu i što podržavate život“, poručio je Mike Pence u prijenosu EWTN-a.

Senatori američkih država također su izrazili svoju potporu Hodu za život rekavši kako biti za život znači biti za žene.

“Tijekom 47 godina, koliko je pobačaj legaliziran, 61 milijun beba izgubilo je život! Zato hodamo”, poručili su iz inicijative “40 dana za život”.

“126 milijuna djevojčica diljem svijeta nedostaje zbog spolno selektivnog pobačaja (UN National Population Fund). Moramo zaustaviti ovaj femicid ukidanjem pobačaja“, poručuju iz najveće pro-life skupine u Sjevernoj Irskoj.

“Mi smo generacija koja će ukinuti legalni pobačaj u Sjedinjenim Američkim Državama”, poručili su Studenti za život iz SAD-a.

Brojni korisnici društvenih mreža pod oznakom #WhyWeMarch podijelili su svoje životne priče i poručili zašto hodaju za život.

“1958. mojoj samohranoj majci bio je ponuđen pobačaj kako bi mogla upisati fakultet. Izabrala je život, izabrala je mene, udala se za moga oca i odgojila još troje djece. Pitala sam ju, prije nego što je umrla prošle godine, je li požalila zbog te odluke, a on mi je odgovorila – niti jednog dana. Hvala, mama, za život”.

“Prošle smo godine posvojili djevojčicu koja nam je radost i blagoslov. Zahvalni smo njezinoj mami koja ju je rodila i izabrala život koji nam je podario našu predivnu kćer”.

U noći uoči Hoda za život oko 10 tisuća hodočasnika doputovalo je iz različitih krajeva SAD-a kako bi prisustvovalo misi i bdjenju za život koje se održalo u Nacionalnom svetištu Bezgrešnog Začeća u Washingtonu. Uz hodočasnike, bdjenju je prisustvovalo 46 đakona, 303 svećenika, 39 biskupa i tri kardinala, a na euharistijskom slavlju propovijedao je nadbiskup Kansas Cityja Joseph Nauman, predsjedavajući Odbora za život Američke biskupske konferencije, prenosi Catholic News Agency.

Podsjetimo da je Nacionalni dan svetosti ljudskoga života proglašen na obljetnicu tragične presude Vrhovnog suda Roe vs. Wade kojom je 22. siječnja 1973. pobačaj legaliziran u svim saveznim državama.

U ovogodišnjem proglasu predsjednik Trump je napisao da “SAD mora ostati postojano posvećen dubokoj istini da je svaki život dar od Boga, koji svaku osobu obdaruje nemjerljivom vrijednošću i potencijalom”.

“Na Nacionalni dan svetosti ljudskog života naša nacija ponosno i snažno potvrđuje svoju predanost zaštiti dragocjenog dara života u svim njegovim fazama, od začeća do prirodne smrti”, poručio je Trump u proglasu potpisanom u ponedjeljak.

Foto: marchforlife.org

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja