Budi dio naše mreže

Tijelo sestre Wilhelmine Lancaster, afroameričke redovnice čiji su iznenađujuće netaknuti ostaci u samostanu u Missouriju u Sjedinjenim Američkim Državama izazvali veliku pažnju, položeno je u stakleni lijes u ponedjeljak, 29. svibnja, nakon svečane procesije koju su predvodile članice zajednice koju je ona osnovala.

/ mp

U ponedjeljak popodne deseci redovnica Benediktinke Marije Kraljice Apostola nosile su lijes svoje utemeljiteljice oko samostana moleći krunicu i pjevajući pjesme kao i brojni hodočasnici koji su dolazili u taj samostan nakon što se društvenim mrežama proširila vijest da su nedavno ekshumirani ostaci utemeljiteljice afroameričkog reda neraspadnuti, četiri godine nakon njezine smrti, donosi Catholic News Agency.

Procesija, održana na jarkom suncu kasnog poslijepodneva, kulminirala je ulaskom u crkve u samostanu, gdje je tijelo časne sestre stavljeno u posebno izrađenu stakleni lijes. Cvijeće je okruživalo njezino tijelo i krasilo vrh lijesa, gdje se nalazi slika svetog Josipa koji drži dijete Isusa. Crkva je bila ispunjena hodočasnicima, među kojima su bili i brojni svećenici i redovnice iz drugih redova.

Sestra Wilhelmina Lancaster umrla je u 95. godini života 29. svibnja 2019., na svetkovinu Uzašašća.

Očekujući da će pronaći samo kosti, njezine sestre ekshumirale su njezine ostatke 18. svibnja s namjerom da ih ponovno pohrane u novodovršeno svetište svetog Josipa, a tom prilikom su otkrile kako je njezino tijelo izgledalo zapanjujuće dobro očuvano.

Redovnice kažu da su namjeravale prešutjeti svoje otkriće, ali se vijest svejedno pročula, potaknuvši medije da izvještavaju o tome i poplavu hodočasnika koji su stigli u samostan koji se nalazi u Goweru, gradu od 1.500 stanovnika udaljenom oko sat vremena vožnje od Kansas Cityja američkoj Missouri. Volonter je u razgovoru za CNA istaknuo da je više od tisuću vozila ušlo na imanje u ponedjeljak, ali službeni broj nije bio dostupan.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja