Budi dio naše mreže

Bliži se Svjetski dan mladih u Panami koji će se održati od 15. do 27. siječnja. Deseci volontera pripremaju se za susret u Panami kako bi bio što uspješniji. Među njima postoje i jako posebna grupa - međunarodni volonteri. Riječ je o devetero ljudi koji su sve stavili po strani kako bi se u potpunosti posvetili događaju koji je pred vratima.

/ mp

Jedna od tih volontera je i Lana Kiara Vasconcelos koja dolazi iz Brazila. Članica je zajednice Shalom, pokreta koji je posvećen formaciji i evangelizaciji mladih ljudi, javlja Rome Reports.

“Panamski nadbiskup José Domingo Ulloa Mendieta doznao je o radu ove zajednice u Poljskoj gdje radi petero posvećenih osoba. Stoga je pozvao članove zajednice na Svjetski dan mladih. Zajednica je potom odabrala nas petero iz cijelog svijeta da sudjelujemo na susretu”, istaknula je Lana Kiara.

Lana Kiara nalazi se u Panami od studenog 2017. godine te sudjeluje u radu hodočasničkog centra. Ona će biti na usluzi hodočasnicima koji govore portugalski.

“Moj zadatak je biti u vezi s hodočasnicima. Njihove priče, poteškoće, borbe i napori da sudjeluju na ovom putovanju očvrstile su moju vjeru i želju za služenjem”, nadodala je Lana Kiara.

Ono što će pamtiti sa Svjetskog dana mladih u Panami je privrženost domaćina prema njoj dok je boravila u njihovoj zemlji.

“Jako sam sretna. Panama je vrlo gostoljubiva zemlja. Dočekuju ljude s radošću, prijateljstvom i potporom… Imate osjećaj kao da ste doma”, zaključila je Lana Kiara Vasconcelos.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja