Budi dio naše mreže

Svećenik zaražen koronavirusom vlč. Miguel José Medina Oramas, koji ima ozbiljniju kliničku sliku budući da je priključen na kisik, odlučio je dokle god može slaviti mise i prenositi iz uživo putem Facebooka.

/ mp

Nemoguće je ostati nedirnut svjedočanstvom vlč. Oramasa, njegovom ustrajnošću, revnošću i željom da služi Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi. Fr. Medina je župnik župe Santa Luise de Marillac, u Méridi, glavnom gradu Yucatána u jugoistočnom Meksiku te iako je zaražen virusom COVID-19, nije prestao slaviti misu i prenositi je uživo za svoje stado. Kako to izgleda?

Slika govori više od 1.000 riječi: svećenik potpuno odjeven u misno ruho, mršav i s cijevima za kisik u nosu, slavi misu uživo na Facebooku – očito je da pati od virusa, ali daje sve od sebe za dobro svojih vjernika, prenosi Nedjelja.ba.

Odlučio je da neće sjediti prekriženih ruku tijekom pandemije. Tako je najprije iz svoje sobe, a potom iz kapelice nastavio održavati kontakt sa svojim župljanima, i mnogim drugim ljudima koji su se pridružili njegovim prijenosima uživo, upravo jer su bili inspirirani njegovim trudom. Tako sada župnu Facebook stranicu prati više od 20.000 osoba.

Brojni vjernici koji ga prate na društvenim mrežama zahvaljuju mu na njegovu svjedočanstvu vjere, dok mu drugi, potaknuti vjerujemo trudom koji ulaže ovaj 66-ogodišnji svećenik s 38 godina svećeničkog staža, predlažu kako bi bilo razboritije da odmara.

No, kako kaže, njegova snaga u suočavanju s koronavirusom dolazi od redovnika i redovnica koji mole za njega. Uz to, kako donosi Aleteia, napominje kako ga izravni prijenosi misa na Facebooku čine sretnim, jer je svjestan duhovne vrijednosti njegove žrtve. Također se vjernicima virtualno pridruži i u moljenju krunice.

“Duboko vjerujem u snagu molitve i vjerujem da upravo zahvaljujući njoj mogu stajati na nogama dok se suočavam s virusom. Osjećam Božju milost i slast kroz brojnu braću koja mole za mene”, kazao je vlč. Medina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja