Budi dio naše mreže

“Dobila sam toliko toga od života, to ne zaboravljam, i zato mislim da bi bilo pravedno i lijepo još posvetiti se onima koji nas trebaju”, poručuje Ilary Blasi, supruga Francesca Tottija, legendarnog nogometaša Rome koji nikada nije napustio ‘voljeni klub’.

/ Ante Novak

Ilary Blasi (37) supruga je Francesca Tottija, legendarnog igrača Nogometnog kluba Roma iz glavnoga grada Italije, koji nikada nije u svojoj profesionalnog karijeri napustio ‘jedini voljeni klub’ i to mu zahvalni ‘romanesi’ nikada neće zaboraviti. Zato im je poseban.

Za Romu je Totti igrao u kontinuitetu od 1992. godine do sportskog umirovljenja 2017. godine. Odigrao je 619 utakmica i dao 250 golova, a reprezentativni dres nosio je u 58 navrata.

Zato je Talijanima njegova supruga Ilary, majka troje djece, vlo zanimljiva te žele čuti i ovakve stvari; da sanja jednom ‘biti pratiteljica bolesnima na hodočašću u Lourdes’ u Francusku. U susjednoj nam Italiji poznata također kroz vođenje nekih popularnih televizijskim emisija Ilary poručuje kako je lijepo posvetiti se onima koji su u potrebi te da se redovito prije spavanja uvijek pomoli.

Ova mlada žena – objavila je Aleteia.org – voli volontirati i živi osobno jaku vjeru. Posvjedočila je kako bi u 2019. godini konačno mogla ostvariti jedan svoj dugogodišnji vrlo jasan san.

“Htjela bih doživjeti Lourdes. Pratiti bolesne, one koji se odluče otputovati na hodočašće, a to je jedna stvar koju sanjam već godinama”, istaknula je Tottijeva supruga.

“Dobila sam toliko toga od života, to ne zaboravljam, i zato mislim da bi bilo pravedno i lijepo još posvetiti se onima koji nas trebaju.”

No, to nije jedina takva inicijativa koja je tek čeka. Prije dvije godine Ilary je bila kuma kampanje u Italiji koja se zvala “Nastro Rosa LILT 2017.Bila je zaštitno lice kampanje za osvješćivanje Talijanki o potrebi prevencije raka dojke i borbe protiv te zlokobne bolesti.

Ona je i praktična vjernica već dugi niz godina. Katoličku vjeru primila je u svojoj obitelji te ju je simbolički dala ovjekovječiti i na jednoj od svojih šest tetovaža.

Ona na vratu iza potiljka, s lijeve strane, vrlo mali crni križ svjedoči katoličku vjeru lijepe supruge nezaboravnog talijanskog nogometaša i među hrvatskim fanovima jer takvi su sportaši poseban i rijedak dar zahvalnim navijačima.

Tim gotovo pa skrivenim simbolom Ilary se osjeća bliža svojoj katoličkoj vjeri, a u jednoj je drugoj prilici, pak, posvjedočila da svake večeri voli učiniti istu stvar; pomoliti se svome Bogu prije spavanja, prenijelo je i to talijansko izdanje portala Aleteia.it.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja