Budi dio naše mreže

Vlasnik brojnih restorana diljem SAD-a i osnivač udruge World Central Kitchen, chef Jose Andres, odlučio je pretvoriti nekoliko svojih restorana u pučke kuhinje za vrijeme karantene.

/ ps

Andresova udruga World Central Kitchen nastao je kao 2010. kao odgovor na potres u Haitiju te godinama nastoji hraniti obitelji u potrebi. Kako prenosi Good News Network, nakon što je u nedjelju zatvorio svoje restorane, od kojih neki imaju i Michelinove zvjezdice, javnosti je obznanio i kako će se u osam lokala dijeliti hrana ”za van”, obiteljima koji su izgubili posao te onima u potrebi.

Ovo nije za vlastiti užitak već kako bismo učinili uslugu onima koji trebaju obrok u ovim kriznim vremenima.

Odluka da zatvori restorane bila je potaknuta mišlju koju je Andres podijelio na svome Facebooku ”ako ne djelujemo sada, postat ćemo dio problema, a želimo donositi rješenje”.
Brojne obitelji će moći proći pored lokala te na prozorčić zamoliti za jelo za van po cijenu od 7 dolara, no Andres je rekao i kako oni koji nisu u mogućnosti platiti su dobrodošli.

Jela će se servirati od podne do 17 sati. ”Ovo je sve dio truda World Central Kitchen da pomogne u ovih nekoliko dana. Ovo nije za vlastiti užitak već kako bismo učinili uslugu onima koji trebaju obrok u ovim kriznim vremenima”, napisao je na Facebooku.

Njegova se udruga već uključila u hranjenju onih koji se nalaze u karanteni na kruzeru Grand Princess te je pri zatvaranju škola pružio obroke za stotinu studenata i obitelji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja