Budi dio naše mreže

Škotski glumac Gerard Butler nagrađen za rad s Marijinim obrocima

Gerard Butler primio je počasnu nagradu Cinema for Peace kao priznanje za svoj rad s Marijinim obrocima, humanitarnom organizacijom koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

/ hk

Škotski je glumac dugogodišnji podupiratelj Marijinih obroka, u koje se uključio nakon što je osnivaču Magnusu MacFarlane-Barrowu prije deset godina dodijelio nagradu CNN Heroja. Od tada je Gerard posjetio zajednice u Liberiji i na Haitiju, upoznavajući djecu čiji su životi promijenjeni jednostavnim darom svakodnevnog obroka.

Hraniti djecu dok uče jednostavna je stvar koja zaista mijenja živote!

“Gerryjeva potpora odigrala je vrlo važnu ulogu u podizanju svijesti o našem radu diljem svijeta. On se zbilja predao ovom poslu, provodeći vrijeme s nekim od zajednica koje služimo. Kada govori o našoj misiji i o onima kojima služimo, to čini s dubokim razumijevanjem i suosjećanjem, i zbog toga je potaknuo mnoge diljem svijeta da daju svoju podršku Marijinim obrocima. Iznimno mi je drago što je počašćen i prepoznat na ovaj način”, rekao je osnivač Marijinih obroka MacFarlane-Barrow.

Cinema for Peace Gala Award / Foto: Juergen Biniasch

Gerard je nagradu primio na svečanosti u Berlinu u Njemačkoj, u nedjelju 23. veljače, a prethodni primatelji ove počasne nagrade su Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio i George Clooney.

Velike se stvari događaju kada svatko da malo od sebe!

“Osjećam se ponizno što sam prepoznat od Cinema for Peace na ovaj način, ali ja sam oduvijek smatrao da je privilegija biti uključen u Marijine obroke. Hraniti djecu dok uče jednostavna je stvar koja zaista mijenja živote. Zajednice koje sam posjetio na Haitiju i u Liberiji doista su divne i nadahnjujuće. Ono na što me Marijini obroci uvijek podsjećaju je da se velike stvari događaju kada svatko da malo od sebe”, istaknuo je Gerard Butler.

Na svom facebook profilu Butler je objavio da je počašćen što je primio nagradu, ali da je čovjek koji ju zaslužuje Magnus MacFarlane Barrow, osnivač i izvršni direktor Marijinih obroka, koji je u studenom prošle godine u Slavonskom Brodu i u Zagrebu uveličao proslavu deset godina Marijinih obroka Hrvatska.

Foto: Screenshot

“Osjećam strahopoštovanje prema onome što je moj brat Magnus stvorio i prema utjecaju koji svakodnevno imaju na više od 1,6 milijuna djece širom svijeta”, napisao je Butler.

Cinema for Peace želi podupirati i promovirati filmove koji čine svijet boljim i do danas su donirali više od deset milijuna dolara za humanitarne projekte diljem svijeta. Dio prihoda s njihove nedavno održane svečanosti bit će doniran Marijinim obrocima kako bi pomogli što većem broju gladne djece u školama.

Udruga Marijini obroci Hrvatska je u 2019. hranila više od 32 tisuće djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a u deset godina djelovanja otvorila je i brine za 16 kuhinja u kojima svaki dan svoj školski obrok dobije oko 13 500 djece.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja