Budi dio naše mreže

Sestre života katolička su redovnička zajednica koju je 1991. godine osnovao kardinal John O’Connor. Predajući se zaštiti ljudskog života, proveli su tri desetljeća brinući o ranjivim trudnicama i njihovoj nerođenoj djeci te onima ranjenima pobačajem. Sestre života nastoje pomoći svakoj osobi otkriti vlastitu urođenu dobrotu i ljubav koju Bog ima za njih, cijelo vrijeme njegujući kulturu života kroz svoja evanđeoska djela.

/ dz

‘Into Life: Love Changes Everything’ (Pozvan u život: Ljubav mijenja sve) daje upute o najboljim načinima za pratnju žena tijekom trudnoće, piše Aleteia.

Sestre života nastoje pomoći svakoj osobi otkriti vlastitu urođenu dobrotu i ljubav koju Bog ima za njih.

Pozvan u život: Ljubav mijenja sve, ova formacija upoznaje sudionike s novim idejama za izgradnju kulture života i solidarnosti, utemeljene na katoličkoj vjeri. Cijeli program je potpuno besplatan i dolazi sa serijom od 12 videa, radnom bilježnicom i pastoralnim resursima.

Sestre života

Sestre života su katolička redovnička zajednica koju je 1991. godine osnovao kardinal John O’Connor. Predajući se zaštiti ljudskog života, proveli su tri desetljeća brinući se o ranjivim trudnicama i njihovoj nerođenoj djeci te onima ranjenima pobačajem. Sestre života nastoje pomoći svakoj osobi otkriti vlastitu urođenu dobrotu i ljubav koju Bog ima za njih, cijelo vrijeme njegujući kulturu života kroz svoja evanđeoska djela.

Teme uključuju duhovne temelje života, moć molitve, razumijevanje srca trudnice te nadu i ozdravljenje nakon pobačaja.

Serija Into Life razvijena je iz programa obuke koji organiziraju za suradnike laike, a koji podučava katolički pristup pro-life pratnji u trudnoći. Kroz uspjeh ovog programa, sestre su identificirale njegov potencijal kao novi pristup pro-life službi koji izbjegava svjetovne argumente u korist katoličke doktrine. Kako pišu na svojoj web stranici:

„Zato što se u pro-life stavu ne radi o etiketama. Pro-life se odnosi na ljude.” Dodali su: “Nadamo se da će svaka osoba koja gleda ovu seriju duboko spoznati da je njihov život dar, da su dobri, stvoreni na Božju sliku i da njihov život ima duboko značenje i vrijednost.”

Pozvan u život

U suradnji s McGrath institutom za crkveni život Sveučilišta Notre Dame i CampCampo Films, Sisters of Life producirali su seriju Into Life. Tečaj se sastoji od desetak videa s promišljanjem i poticajima za raspravu za svaki od njih.

Teme uključuju duhovne temelje života, moć molitve, razumijevanje srca trudnice te nadu i ozdravljenje nakon pobačaja. Postoje tri sesije posvećene poduci o pratnji pod nazivom “Umijeće biti prisutan”, “Kako dobro slušati” i “Reflektivno slušanje”.

Polaznici tečaja mogu očekivati ​​upoznavanje s teološkim okvirom koji koriste Sestre Života u svojoj službi trudnicama. Gledatelji, bilo kao grupa ili pojedinačno, imat će priliku moliti i razmišljati o tome kako se duhovnost života očituje u njihovim vlastitim životima te otkriti što uistinu znači hodati sa ženom kroz neočekivanu trudnoću.

Ciljana publika

Sestre života napominju da program nije samo za buduće majke, već za sve one koji žude za načinom da se bave pro-life pitanjima iz vjerske perspektive, ili samo da usavrše i usavrše svoje znanje o toj temi. Čak pozdravljaju one svih vjera da istraže njihov novi program. Sestre života su napisale:

“Bilo da ste vođa veteran, potpuno novi u pro-life pokretu ili istražujete što mislite o pobačaju po prvi put, ovaj program pruža prostor za razmišljanje i raspravu o tome kako može izgledati autentično svjedok života u tvoj život.”

Into Life je dizajniran za osobne grupe, ali sestre su uvjerene da se može prilagoditi za razne formate, uključujući osobnu upotrebu. Kako bi osigurale da sudionici iz toga izvuku najviše što mogu, sestre su osigurale vodiče i za voditelje i za učenike. Ti su resursi dostupni na web stranici Sisters of LIfe besplatno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja