Budi dio naše mreže

Sestre benediktinke osnovale su u Düsseldorfu u Njemačkoj novi samostan, izvijestila je u subotu 7. listopada KNA.

/ mp

Benediktinke iz Kölna osnovale su u Düsseldorfu podružnicu u zgradi iz 60-ih godina, koja je u subotu svečano otvorena misnim slavljem.

Zgrada je i ranije služila kao samostan, u njoj su bile sestre dominikanke, ali je samostan ugašen zbog nedostatka podmlatka.

“Nije uopće samo po sebi razumljivo da se u ovome vremenu slavi osnutak samostana”; rekao je pomoćni kölnski biskup Dominikus Schwaderlap prilikom otvaranja samostana.

Prema njegovim riječima, sestre dominikanke blagoslovom samostana na današnji dan prije 54 godine postavile su temelj na kojemu sada benediktinke mogu dalje graditi. Sestre su, dodao je, živi znak da uzimanje vremena za Boga i molitvu nije gubljenje vremena.

Sestre su otvorile samostan i za goste, kako bi im omogućile uvid u svoj život s Bogom.

Gradonačelnik Düsseldorfa Stephen Keller rekao je tom prigodom da je ovo “dan blagoslova i ohrabrenja”. U vremenu u kojemu Crkva pati od gubitka povjerenja, na što ukazuju članovi koji ju napuštaju, oživljavanje samostana za mnoge je vjernike važan znak pouzdanja, rekao je gradonačelnik, član Kršćansko demokratske unije (CDU).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja