Budi dio naše mreže

Kao medicinska sestra nakon nekoliko desetljeća što je kao djevojčica umalo poginula u požaru, pronašla je način da se poveže s čovjekom koji joj je pružio drugu šansu u životu.

/ mp

Deirdre Taylor je 40-godišnja medicinska sestra hitne pomoći koja je udana te ima dvoje djece.

1983. godine, kad je bila djevojčica, njezina kuća u četvrti SoHo u New Yorku se zapalila. Susjed je čuo majku kako viče u pomoć i pozvao je vatrogasce. Eugene Pugliese koji je bio u susjedstvu zajedno s ostalim njujorškim vatrogascima i provjeravao neke vodovodne cijevi odmah je reagirao na taj poziv. Sve s ostavili i otišli ondje gdje je gorilo. 

Pugliese se popeo do potkrovlja na šestom katu zgrade, gdje je plamen progutao stan, i spasio ženu koju je zatekao unutra. Vrištala je: “Dijete moje!”

Malo dijete po imenu Deirdre bilo je okruženo dimom.

“Vratio sam se i našao mladu djevojku koja je bila u nesvijesti”, prisjetio se Pugliese u intervjuu s novinarkom CNN-a Mirnom Alsharif. Spasio ju je oživljavanjem te se djetetu vratila svijest.

Priča je objavljena u mnogim novinama. Neki od članaka uključivali su fotografiju vatrogasca s djevojčicom u naručju. Pugliese je kratko vrijeme bio poznat te je odlikovan Walter Scottovom medaljom za hrabrost. Do nedavno, naravno, priču su zaboravili mediji – ali ne Pugliese ili Taylor, donosi portal Aleteia.

Article in Daily News

Objavljuje Deirdre TaylorPetak, 22. svibnja 2020.

“Nikad je nisam više vidio”

“Nisam je nikad više vidio nakon toga, ali uvijek sam se pitao što je bilo s njom”, objasnio je Pugliese za CNN.

Iako se nisu susreli od tada, Deirdre Taylor zadržala je u svom srcu herojski čin vatrogasca koji joj je spasio život. Čak je u svom domu imala uokvirene naslovnicu i novine. Ono što nije znala je da je Pugliese to isto učinio s isječcima iz novina.

Vrijeme je prolazilo, a Deirdre se preselila u Aleksandriju u Virginiji. Nikad nije uspjela pronaći čovjeka koji joj je spasio život, ali svejedno ga je željela upoznati. Ove godine joj se ukazala prilika. Zbog Covida-19, medicinska sestra Deirdre otišla je raditi kao ispomoć u bolnicu Langone u Brooklynu u New Yorku. Povratak u taj grad probudio je njezinu želju da pronađe muškarca koji joj je spasio život. Razlog zbog kojeg bi se sada mogla brinuti za pacijente s COVID-19 bio je taj što ju je Eugene spasio prije svih tih godina. Što je mogla učiniti da ga pronađe?

“Pitala sam se 11. rujna što je s njim i nadala sam se da ću dobiti priliku da mu se zahvalim i konačno sam uspjela”, rekla je za CNN.

Nije ni znala odakle početi, ali htjela je pokušati.

“Oduvijek sam znala da sam tog dana blizu kraja svog života”, rekla je Deidre za CNN.

Today I had the opportunity to say thank you to the man who saved my life 36 years ago. It was one of the most…

Objavljuje Deirdre TaylorPetak, 22. svibnja 2020.

“Bez njega, ne bih bila ovdje. Zahvaljujući njemu dobila sam drugu priliku u životu.”

Stoga je u bolnici pitala nekoliko vatrogasaca kako doći do Pugliesea koji joj je spasio život. Nazvala je vatrogasnu postaju u kojoj je on radio te joj je Pugliese koji se danas nalazi u mirovini uzvratio poziv.

Čim su se čuli, povezali su se. Bili su oduševljeni što su se prepoznali.

“Samo smo sjedili i plakali na telefonu”, rekla je Pugliese za CNN.

Taylor je u svom postu na Facebooku poručila:

“Iako bih ga voljela osobno upoznati, ne želim riskirati da ga izložim ovom groznom virusu. Dogovorili smo se da se sastanemo neki drugi put, nadamo se ovog ljeta.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja