Budi dio naše mreže

Prije 8 godina u svijetu je po prvi put prikazan film "Dijete 31" koji je nastao u produkciji nagrađivane kuće Grassroots Films iz New Yorka, a donosi iznimnu priču o organizaciji Marijini obroci i djeci do koje dopire kroz svoj rad. Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi. Osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći da se to promijeni. Potresan dokumentarac govori o velikom projektu, kojim Marijini obroci pomažu milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji

/ fe

Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice – glad. Tijekom snimanja filma prije 9 godina, zaposlenici ove humanitarne organizacije razgovarali su s djevojčicom Letteom koja je govorila o tome kako izgleda njezin život bez roditelja. Nakon tih devet godina snimatelji su se vratili kako bi dokumentirali plodove ovog projekta i razgovarali sa svojom štićenicom.

Lettea je kao mala djevojčica prestala ići u školu jer se morala brinuti o braći i sestrama. Nažalost, nisu imali mnogo za jesti, a nerijetko su bili gladni jer je najstariji član obitelji teško pronalazio posao. “Kad sam gladna, jako me boli trbuh, osjećam kao da ću povratiti”, rekla je Lettea prije 9 godina.

Plodovi rada Marijinih obroka / Foto: Screenshot stranice marysmeals.hr /

U nastavku pogledajte priču mlade djevojke Lette. Teško je za povjerovati, no njezin je život promijenio samo jedan topli obrok dnevno.


Humanitarna udruga Marijini obroci dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals” koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Marijini obroci trenutačno hrane više od 1.6 milijuna djece. Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih 16 školskih kuhinja – u Malaviju, Ekvadoru, Liberiji, Beninu i Zambiji. U njima se trenutno hrani oko 13.400 djece. O Marijinim obrocima Hrvatska moguće je više saznati na web stranici www.marysmeals.hr.  

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja