Budi dio naše mreže

Nedavno je u jednom paragvajskom gradu Hitna pomoć primila poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji. U ekipi koja se uputila na intervenciju bio je i Jorge Corvalan koji je, slučajno, bio i bogoslov.

/ hjb

Corvalan je za portal Aleteia rekao da je beba bila u naručju svoje majke, 13-godišnje djevojke autohtonog podrijetla, koja je prosjačila na ulicama. Ali djetetovi znakovi života bili su gotovo neprimjetni.

“Bebica je bila između života i smrti. Stavili smo je u vozilo i odveli u gradsku Hitnu. Na putu smo je pokušali oživjeti, ali nismo uspjeli”, objasnio je Corvalan. Kad su stigli u bolnicu, vatrogasac je zamolio medicinsku sestru da mu donese vodu kako bi mogao krstiti dijete.

“U hitnim slučajevima svatko može krstiti. Shvatio sam da je došlo vrijeme da dijete predam u Božje ruke, pa sam to i učinio”, rekao je Corvalan.

Vatrogasac je rekao da se nakon izricanja riječi sakramenta “Ja te krstim u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga”, dijete počelo vidljivo oporavljati: “Beba je čudesno i nevjerojatno reagirala pred našim očima. Kad sam je vratio na nosila, zaplakala je. A u tim slučajevima, to je vrlo ohrabrujući znak”, Corvalan je rekao Aleteiji. Dijete je odmah zaprimljeno na odjel hitne pedijatrije.

Corvalan se nakon nekoliko sati vratio na pedijatrijski odjel, gdje su mu liječnici rekli da se zdravlje djeteta poboljšava. Bez obzira na to je li to medicinsko čudo ili ne, Corvalan i njegovi kolege očito su bili Božji suradnici u spašavanju života te bebe. Dijete je danas živo i zdravo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja