Budi dio naše mreže

Redovnice su provele zimu ručno slikajući ukrase u iščekivanju Uskrsa.

/ mp

Smješten usred planina Catskills u državi New York samostan Betlehem dom je zajednice redovnica koje u samoći i tišini žive molitvom i predanošću.

Članice ovog kontemplativnog reda, Samostanskih sestara Betlehema – Uznesenja Blažene Djevice Marije i Sv. Brune, nastoje vršiti Isusov poziv na ljubav i štovanje Boga na zemlji kako ga se štuje i u Nebu. No, kako bi si omogućile ovaj život molitve i adoracije, moraju zaraditi za svakodnevicu. Tako je svaki od njihova 34 samostana specijaliziran u nekoj umješnosti kako bi izrađivali fine rukotvorine koje prodaju u svojim darovnim trgovinama – gostima i polaznicima duhovnih vježbi, javlja Aleteia.

Tijekom proteklih zimskih mjeseci redovnice su se vrijedno ručno slikale porculan i keramiku pripremajući se za proslavu Uskrsa.

Ručno oslikani uskrsni ukrasi i šalice za jaja

Ove zime redovnice bile su zauzete stvaranjem izvrsnih, ručno oslikanih uskrsnih ukrasa. Na ovim detaljno ukrašenim predmetima nalaze se prizori uskrsnuća i prikazi tradicionalnih križeva, kao i pashalno janje s križem.

Foto: Aleteia

Posudice za jaja sadrže tradicionalne uzorke koje stoljećima koriste kršćani širom svijeta.

Foto: Aleteia

Uskrsni ukrasi i čaše od jaja lijepi su darove i mogu biti dio kolekcije obiteljskih nasljeđa koje se iznose svakog Uskrsa u čast Gospodinova dolaska. Posjetite internetsku trgovinu samostana OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja