Budi dio naše mreže

Život redovnica samostana Betlehem u Livingston Manoru, u New Yorku jest stalna molitva. Ipak, one pronalaze i vremena stvarati prelijep, rukom oslikan porculan dostupan za kupnju.

/ mp

Članice ovog kontemplativnog reda, Samostanskih sestara Betlehema – Uznesenja Blažene Djevice Marije i Sv. Brune, nastoje vršiti Isusov poziv na ljubav i štovanje Boga na zemlji kako ga se štuje i u Nebu. No, kako bi si omogućile ovaj život molitve i adoracije, moraju zaraditi za svakodnevicu. Tako je svaki od njihova 31 samostana specijaliziran u nekoj umješnosti kako bi izrađivali fine rukotvorine koje prodaju u svojim darovnim trgovinama – gostima i polaznicima duhovnih vježbi, javlja Nedjelja.ba.

Odlika samostana u ruralnom predgrađu New Yorka je sestarskom rukom oslikan porculan. Izvrsno pojedinačno oslikano posuđe i dekorativna grnčarija također se mogu kupiti i putem mrežne stranice samostana koja je napravljena uz pomoć prijatelja i podupiratelja upravo kako bi se potpomogao život i djelovanje redovnica.

U adventskom vremenu online trgovina obogaćena je i s nekoliko kolekcija porculana za darove koji govore o rođenju Djetešca. Od tanjura, čajnika i vaza do božićnih ukrasa – ondje se može pronaći ponešto za svakoga.

Božićni ukrasi

Uzorci uključuju: božikovinu – blagdanski motiv za božićna okupljanja ili posebne darove; Blue Marli – ovaj popularni uzorak uključuje bogatu plavu boju sa zapetljanim geometrijskim dizajnom kojeg su osmislile redovnice; sunce – ovaj lijepi kitnjasti žuti i zeleni uzorak su također kreirale redovnice te je inspiriran španjolskim i marokanskim kršćanskim motivima; Delft  keramiku – tradicionalnu nizozemsku keramiku iz 16. stoljeća, koja uključuje zapetljane grane i ptice; ukrase – rukom obojene svijetlih boja koji dolaze u setovima od pet ili 10 komada, kojim se mogu ukrasiti božićna drvca ili se mogu pojedinačno darovati.

Uz to, sestre izrađuju i krunice, a u ponudi su i razne vrste tamjana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja