Budi dio naše mreže

Prvi put u povijesti: Predsjednik SAD-a sudjelovat će u "Hodu za život"

Američki predsjednik Donald Trump sudjelovat će u petak u Washingtonu na 47. Hodu za život i tako postati prvi američki predsjednik koji će sudjelovati u ovoj inicijativi i tako potvrditi svoju predanost zaštiti dragocjenog dara života u svim njegovim fazama, od začeća do prirodne smrti.

/ bg

Dijeljem SAD-a ovaj tjedan hoda se za život 47. put i organizatori očekuju stotine tisuća sudionika. Podršku ovoj inicijativi dao je i američki predsjednik Donald Tramp koji je na svom Twitter profilu napisao: “Vidimo se u petak!”

Naime, u petak, 24. siječnja u Washingtonu se održava središnji događaj pod geslom: “Life Empowers: Pro-Life Is Pro-Woman.” Iz Hoda za život poručuju kako su počašćeni što će predsjednik Tramp biti prvi predsjednik SAD-a koji će govoriti na Hodu. Zahvaljuju mu na svom Twitter profilu jer će govoriti uime nerođenih i što neprestance radi na izgradnji kulture života.

Predsjednica američkog Hoda za život Jeanne Mancini na službenoj stranici Hoda poručuje:

“Duboko smo počašćeni dolaskom predsjednika Trampa na 47. Hod za život. On će biti prvi predsjednik u povijesti koji će prisustvovati i toliko smo uzbuđeni da će osobno doživjeti s kolikom žarom hodamo za život i borimo se za prava nerođenih. Predsjednik Trump i njegova administracija bili su dosljedni u borbi za život i njihova podrška Hodu je nepokolebljiva.”

Podsjetimo da je Nacionalni dan svetosti ljudskoga života proglašen na obljetnicu tragične presude Vrhovnog suda Roe vs Wade kojom je 22. siječnja 1973. pobačaj legaliziran u svim saveznim državama.

U ovogodišnjem proglasu, koji smo prenijeli, predsjednik Trump je napisao da “SAD moraju ostati postojano posvećene dubokoj istini da je svaki život dar od Boga, koji svaku osobu obdaruje nemjerljivom vrijednošću i potencijalom”.

“Na Nacionalni dan svetosti ljudskog života naša nacija ponosno i snažno potvrđuje svoju predanost zaštiti dragocjenog dara života u svim njegovim fazama, od začeća do prirodne smrti”, poručio je Trump u proglasu potpisanom u ponedjeljak.

Foto: marchforlife.org

 

 

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja