Budi dio naše mreže

Korizmena aktivnost vjernika Hrvatske katoličke župe München, uz post i molitvu, usmjerena je ove godine i na skupljanje novčane pomoć za potrebe ratom pogođenim Ukrajincima. Već je prikupljen iznos od 18.289,00 eura.

/ md

Na samom početku ovoga stravičnog rata i ratnih stradanja u Ukrajini franjevci Hrvatske katoličke župe München uputili su apel svim vjernicima župe i svim ljudima dobre volje da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za ratom pogođene Ukrajince, kao i za prihvat izbjeglica iz Ukrajine koji već u velikom broju borave u gradu Münchenu i cijeloj Njemačkoj, javlja Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – Split. Apel prenosimo u nastavku.

Tragom poziva nadbiskupije München Freising, Hrvatska katolička župa organizirala je smještaj za 100 ukrajinskih izbjeglica u kapeli blaženog Alojzija Stepinca u Hrvatskom domu u Münchenu.

Fratri su na nedjeljnim svetim misama također pozivali one koji mogu ponuditi smještaj za izbjegle da se prijave u župni ured.

Preko Ukrajinske katoličke misije München sve međunarodne misije već dostavljaju pakete pomoći u hrani i potrebnim namirnicama ukrajinskim izbjeglicama koji borave na području Bavarske i nadbiskupije München Freising. Suosjećajući s braćom i sestrama u Ukrajini, želimo im iskazati kršćansku ljubav i solidarnost te pomoći i olakšati teško životno stanje u kojem se nalaze. Naša župa odmah se uključila u ovu plemenitu akciju u iskazivanju pomoći svim ratom pogođenim ljudima. Prije tri desetljeća i mi Hrvati proživljavali smo ratne nevolje i bili sretni kad smo osjetili moralnu, materijalnu ili bilo koju drugu podršku. Zato je humano i blagoslovljeno što su kod svih europskih zemalja prognanici iz Ukrajine naišli na brojne Šimune Cirence koji im pomažu nositi križ kako bi preživjeli ratnu dramu koja je zahvatila njihovu zemlju.

Svi koji žele u ovoj korizmi sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji, prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na Spende konto naše župe s naznakom „Pomoć za Ukrajinu“.

Novčani prilog za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini možete darovati na Spende konto Hrvatske katoličke župe München:

Liga Bank e.G, Fil. München

Erzd. München-Fr. w/Kroat.K.Gem. München

DE94 7509 0300 0002 0202 03
BIC: GENODEF1M05

S naznakom: Für die Kriegsopfer in Ukraine

Do sada je prikupljeno 18.289,00 eura. Cijeli novčani iznos uz supotpis naše nadbiskupije bit će upućen na otvoreni račun ukrajinskog Caritasa s naznakom „Za žrtve rata u Ukrajini!“

Na poticaj sv. oca pape Franje sve naše vjernike i dalje pozivamo na post i molitvu te da očituju kršćansku ljubav i blizinu, podršku, solidarnost i spremnost pomoći ukrajinskom narodu u njihovoj velikoj boli i tjeskobi. Ovaj rat najrazornije pogađa stanovnike te zemlje, ali i drastično utječe na sve stanovnike Europe i cijelog svijeta. Sve nam to pokazuje da smo međusobno povezani, nitko nije potpuno sam, ovisimo jedni o drugima, stoga imajmo i odgovornosti jedni za druge!

U duhu poticaja apostola Pavla „neka nam ne dosadi činiti dobro“, budimo i dalje blizu svim ratom ugroženim ljudima.

Dragi vjernici i svi ljudi dobre volje, za svaku vašu pomoć, žrtvu i ljubav koju iskazujete za sve koji trpe i pate zbog posljedica ratnih stradanja, veliko hvala!

Djevica Marija Kraljica Mira, koja je utjeha žalosnih, neka izmoli svima u Ukrajini i diljem svijeta gdje se vode ratovi dar trajnog mira i plodove vječnog spasenja.

Mir i dobro!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja