Budi dio naše mreže

Svećenik iz zajednice stigmatinaca, otac Paul Tatu, ubijen je prošle subote u Pretoriji, u Južnoj Africi. Vijest je objavila Kongregacija Svetih rana našega Gospodina Isusa Krista, obično zvanih oci stigmatinci.

/ mdj

Otac Gianni Piccolboni, 76-godišnji misionar stigmatinac, koji u toj zemlji živi više od 30 godina i provincijski je poglavar, izvijestio je Agenciju Fides da dinamika činjenica još nije dobro poznata te kako je otac Paul slučajno bio svjedok jednog femicida. Redovnik je objasnio također kako je ubojica navodno prisilio njegova subrata da uđe u automobil, gdje su mu pucali u potiljak kako bi izbjegli njegovo svjedočanstvo. „Molimo za njega i za misionare stigmatince pogođene tako velikom boli“, poručio je o. Gianni, a donosi nedjelja.ba.

„Otac Paul imao je 45 godina i podrijetlom je bio iz Lesota. Sućut zbog tragične smrti izrazila je Konferencija južnoafričkih biskupa u kojoj je svećenik nekoliko godina predano radio kao voditelj medija i komunikacija“, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik, mons. Sithembele Sipuka, biskup Umtata, koji je istaknuo i da ubojstvo oca Tatua nije izolirani incident, već uznemirujući primjer pogoršanja sigurnosti i morala u Južnoj Africi.

Stigmatinci u Južnoj Africi

Prisutnost otaca stigmatinaca u Južnoj Africi započinje 9. studenog 1960., kada su stigli prvi redovnici, otac Lino Inama, otac Dario Weger, otac Primo Carnovali i brat Giuseppe Modena.

Nakon iskustva kao pomoćna provincija, koje je trajalo dvadesetak godina, podignuta je provincija 25. rujna 2014. Nazvana je Presveti Otkupitelj, kao naslov crkve u Mmakau gdje su braća 1960. započela svoj apostolski rad. Sada Provincija ima zajednice u više zemalja južne Afrike: u Južnoafričkoj Republici, Lesotu, Bocvani, Malaviju i Tanzaniji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja