Budi dio naše mreže

Papa kaže da je posveta duhovni čin djece koja vjeruju svojoj majci.

/ dz

Prema riječima s. Lucije, jedne od fatimskih vidjelica, troje djece čulo je riječi anđela kako viče: „Pokora, pokora, pokora!“, piše Aleteia.

U svjetlu privatnih objava Fatime, posebno je prikladno da je posveta Rusije, Ukrajine i cijelog čovječanstva Bezgrješnom Srcu Marijinu bila vrhunac pokore koju je predvodio papa Franjo 25. ožujka u bazilici sv. Petra u Rimu.

Prinositi svoju molitvu Gospi nije nikakva “čarobna” formula!

Nakon liturgije riječi i papine homilije vjernici su predvođeni ispitom savjesti. Zatim je Papa sam otišao na ispovijed, prije nego što je obukao ljubičastu štolu kako bi počeo slušati ispovijedi vjernika.

Glazba je ispunila baziliku sv. Petra dok je mnoštvo ljudi stajalo u redu da priznaju svoje grijehe i dobiju oproštenje kroz ruke nekoliko desetaka svećenika u ispovjedaonicama raširenim po bazilici. Papina se homilija usredotočila na Gospu i podsjetila da naša molitva njoj nije “čarobna formula”.

Na počasnom mjestu u bazilici stajao je kip Gospe Fatimske, a predvodilo je raspelo doneseno za službu.

Posvećenje

Dok je Sveti Otac patio od upaljenog koljena, što je njegovu kroničnu bol u išijasu činilo još problematičnijim, hodao je žustro, premda tipično šepajući. Za vrijeme duge posvetne molitve, koja je duga, je sjedio. Nakon što su obavili posvetu, dječak i djevojka pomogli su mu nositi košaru bijelih ruža koju je stavio pred Gospine noge, a zatim je Sveti Otac okadio kip i stajao u molitvi, žarko gledajući Gospu, dok je zbor pjevao.

Papa Franjo bio je okružen kardinalima i biskupima u bazilici, duhovno sjedinjen s Benediktom XVI. koji mu se pridružio iz svoje rezidencije na vatikanskom području, u Fatimi ga je predstavljao kardinal koji je istodobno izvršio posvetu, te u pratnji biskupa i vjernika iz cijeloga svijeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja