Budi dio naše mreže

Uoči stote obljetnice rođenja poljskog pape arhivist muzeja rodne kuće Ivana Pavla II. u Wadowicama poziva sve da taj muzej posjete online.

/ mp

Karol J. Wojtyła, najpoznatiji kao papa Ivan Pavao II., rođen je 18. svibnja 1920. u skromnom stanu u Wadowicama, gradiću koji se nalazi 50 kilometara od Krakova. Obitelj Wojtyła živjela je u tom domu od 1919. do 1938, kada je Karol navršio 18 godina.

Danas je ta zgrada u kojoj je živio Karol J. Wojtyła pretvorena u muzej koji posjećuje oko 250 tisuća ljudi godišnje. Taj je muzej započeo s radom 12. travnja 2010. godine.

U razgovoru za Vatican News arhivist muzeja Artur Oboza je istaknuo kako je taj muzej bio osmišljen još 1984., ali otvoren je 2014. godine nakon četiri godine renoviranja. Sad je taj muzej ultramoderan i multimedijalan u kojem se može pratiti život Ivana Pavla II. kroz postavljene artefakte.

Zbog pandemije koronavirusa muzej je trenutno zatvoren, ali može se posjetiti putem interneta OVDJE.

Proces beatifikacije Emilije Kaczorowske i Karola Wojtyłe starijeg, roditelji pape Ivana Pavla II., započeo je 7. svibnja u u bazilici Prikazanja Blažene Djevice Marije u Wadowicama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja