Budi dio naše mreže

Karim Wasfi putem glazbe promovira iscjeljenje i mir usred razdora u Iraku. Naime, papa Franjo je iz iračke crkve poslao svijetu poruku nade, a violončelist Wasfi je iz iste crkve svojom izvedbom poslao poruku miru putem glazbe.

/ mp

Tijekom posjeta Iraku u nedjelju, 7. ožujka, papa Franjo govorio je u crkvi Bezgrešnog začeća u Qaraqoshu, gradu na sjeveru Iraka koji je ISIS uništio 2014. Tijekom napada, u kojem su crkve razbijene i pljačkane, vjernici su pobjegli. Međutim, kad su džihadisti 2016. godine izbačeni iz grada, mnogi su se kršćani vratili pokušavajući obnoviti svoje domove i svoju crkvu, donosi Aleteia.

U svom obraćanju u crkvi Papa je poručio: “Oproštenje je neophodno da bismo ostali u ljubavi, da bismo ostali kršćani. Put do punog ozdravljenja možda je još uvijek dug, ali molim vas, nemojte se obeshrabriti. Potrebna je sposobnost praštanja i, istodobno, hrabrost za borbu.”

Poruka pape Franje podsjeća na koncert koji je održan prije tri godine u istoj crkvi. Sjedeći u crkvi koju je ISIS pokušao uništiti, Karim Wasfi, violončelist i dirigent Iračkog nacionalnog simfonijskog orkestra, koristio je svoje najmoćnije sredstvo protiv tiranije: svoje violončelo.

Svirajući u crkvi lišenoj svih njezinih dragocjenih relikvija, Wasfijeva izvedba posebno zadivljuje. Dok svira violončelo, možete razgledati praznu crkvu koju oživljava Wasfi svojom izvedbom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja