Budi dio naše mreže

Ovih dana u Sirotište sv. Ante stigla je donacija haljinica i hlačica za mališane iz Tanzanije koja je razveselila sve. "Njihovoj sreći nije bilo kraja, novu prekrasnu odjeću su dočekali s oduševljenjem, a sreća je bila još i veća kada su djevojčice mogle izabrati između odličnih krojeva i najveselijih uzoraka", rekli su iz Udruge za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Ivana Markić
Udruga “Kolajna ljubavi” osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Hrvatskoj, Tanzaniji, tako i u svijetu. Udrugu je osnovala Ivana Parlov (r. Marasović). Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je Ivanu na osnivanje udruge i daljnji humanitaran rad. Prvi cilj volontera okupljenih u udrugu Kolajna ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednog od siromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija, te je nazvano po (vjerojatno) najštovanijem svecu kod nas – Svetom Anti. Gradnja sirotišta je dovršena u srpnju 2010. godine, a ubrzo su se uselili i prvi štićenici. Sirotište je sagrađeno pomoću donacija, te se svi troškovi rada osiguravaju putem donacija, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske.

Facebook Kolajna ljubavi

Ovih dana na njihovu adresu stiglo je jedno veliko iznenađenje, a oni svoju oduševljenosti i zahvalnost nisu skrivali. Za Hrvatsku katoličku mrežu rekli su: “Ovaj tjedan u naše Sirotište sv. Ante stigle su prekrasne haljinice i hlačice koje su oduševile nas, a posebno naše mališane. Njihovoj sreći nije bilo kraja, novu prekrasnu odjeću su dočekali s oduševljenjem, a sreća je bila još i veća kada su djevojčice mogle izabrati između odličnih krojeva i najveselijih uzoraka. Čak 100komada haljinica i 100 hlačica je skrojeno iznimno talentiranim rukama gđe Marijane Janeković koja je u njih utkala veliku ljubav i svoj veliki talent”, rekli su.

Facebook Kolajna ljubavi

Gospođa Marijana velikog talenta, ali i još većeg srca radila je odjeću za mališane. Za izradu odjeće kazali su da joj je bilo potrebno nekoliko tjedana.  Ova umjetnica, podrijetlom iz Koprivnice kaže da joj je osmijeh djece najveća nagrada, a zahvaljujući njenom trudu naši mališani će doista biti lijepo dotjerani na nedjeljnoj misi.

Facebook Kolajna ljubavi

No briga za djecu u sirotištu nije jedina aktivnost udruge Kolajna ljubavi – putem projekta kumstvo osiguravamo bolju budućnost velikom broju djece. Aktivni smo i u Hrvatskoj – naši članovi volontiraju u domovima za nezbrinutu djecu, te pomažemo brojnim socijalno-ugroženim obiteljima.

Ukoliko i vi želite oplemeniti svoj i tuđe živote postanite član udruge Kolajna ljubavi i pridružite nam se u humanitarnom radu. Informacije o tome kako pomoći doniranjem najneophodnijih stvari možete pronaći u rubrici “Donacije” na naslovnoj stranici Udruge, a ukoliko želite pomoći financijski, informacije možete pronaći ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja